|
 Pentru a atinge acest scop final, vizita individuala trebuie sa asigure
|
tarix | 07.11.2018 | ölçüsü | 1,56 Mb. | | #78021 |
|
Vizita individuala -cea mai obisnuita si mai eficienta forma de comunicare intre reprezentantul Romsound si client (doctorii, colaboratorii si reprezentantii institutiilor cu care se interactioneaza); Scopul acestor vizite -de a convinge interlocutorul (medic, colaborator, etc...) sa recomande cabinetele noastre si aparatele auditive de la Romsound; Scopul nostru - de a genera vanzari pentru Romsound, folosind toate instrumentele pe care compania ti le pune la dispozitie. Pentru a atinge acest scop final, vizita individuala trebuie sa asigure: - o alegere corecta a clientului vizat - o abordare potrivita in timpul discutiei, - intelegerea nevoilor si motivatiilor clientului, - raspunsul adecvat la toate nevoile si dorintele clientului, - stabilirea unei relatii de parteneriat pe termen lung.
Stabilirea unei relatii de parteneriat pe termen lung: Stabilirea unei relatii de parteneriat pe termen lung: se cladeste in timp; efort continuu; necesita multe abilitati: comunicare non verbala potrivita : tinuta, limbajul corpului, etc ; ascultarea activa – care sa-l motiveze pe interlocutor sa participe la discutie; limbaj diplomatic; lucrul la relatie – laude, complimente, incurajari; abilitatea de a afla nevoile, valorile si dorintele interlocutorului; exprimarea scurta, concisa si conforma cu ceea ce doreste interlocutorul sa auda; cunoasterea perfecta a produselor pe care le recomanzi, precum si avantajele fata de competitori; atitudinea pe care o ai “se vede si se simte”
Un reprezentant de succes trebuie sa fie motivat, empatic, increzator si convingator, entuziast, hotarat si insistent, curajos si cu obiective inalte.
II.1. Deschiderea vizitei : II.1. Deschiderea vizitei : Formula de salut; Prezentarea personala – prenume, nume, companie; Crearea atmosferei , Prezentarea scopului vizitei; Prezentarea regulilor – timp, organizarea vizitei, etc . II.2. Corpul Vizitei : Faza de sumarizare; Faza de prezentare;
Exista mai multe tipuri de intrebari, care folosite la momentul potrivit impreuna cu comunicarea non-verbala te vor ajuta sa te aproprii de finalizarea vizitei : Exista mai multe tipuri de intrebari, care folosite la momentul potrivit impreuna cu comunicarea non-verbala te vor ajuta sa te aproprii de finalizarea vizitei : Intrebari deschise sau libere (“Ce credeti despre ...?”; Induc la o atmosfera mai destinsa, la aflarea mai multor informatii, la relansarea dialogului); Intrebari inchise (“Va place sa ……..?”; avantaj- obtinerea unor informatii exacte; dezavantaj- informatia poate fi limitata daca nu se dezvolta ideea); Intrebari multiple; Intrebari sugestive; Intrebari de clarificare – pentru a ne verifica consecventa. Ascultarea activa, atentia, contactul vizual, incuvintarile din cap, incurajarile verbale precum si laudarea raspunsurilor primite, le va arata ca esti interesat de discutie si il vor motiva sa-si spuna parerile in continuare
Prezentarea : Prezentarea : abilitatea de a raspunde nevoilor interlocutorului; daca ai ascultat atent ceea ce acesta a spus/intrebat inseamna ca ai aflat ceea ce isi doreste sa auda, pentru a fi convins ca merita recomandata compania Romsound. Intotdeauna, vei prezenta nu ceea ce tie ti se pare important, ci ceea ce considera el ca este important (prezentare adaptata nevoilor).
Mesajele transmise trebuie enuntate clar, corect, simplu si convingator.
Se mentioneaza frecvent numele aparatului promovat, numele companiei, se evidentiaza aspectele care ne diferentiaza de concurenta.
Cunoasterea aparatelor promovate si o pregatire corespunzatoare te vor ajuta sa rezolvi posibilele obiectii aparute; Cunoasterea aparatelor promovate si o pregatire corespunzatoare te vor ajuta sa rezolvi posibilele obiectii aparute; In cazul unei obiectii, trebuie sa nu raspunzi imediat si sa respecti urmatorii pasi: observa si asculta; accepta si empatizeaza; clarifica; sumarizeaza; solutioneaza.
II.3. Incheierea : Finalizarea unei vizite - cea mai importanta parte a procesului de vanzare. Protocolul incheierii cuprinde : Sumarizarea - punctezi ceea ce s-a discutat, conform nevoilor interlocutorului; Fraza cheie – o fraza scurta, enuntata convingator, care raspunde celei mai importante nevoi a interlocutorului; Compliment/Lauda – un compliment care stii ca-i va face placere, spus convingator, sincer, natural; Asking for the business - solicitarea catre interlocutor de a confirma ca va colabora cu Romsound; trebuie sustinuta de un limbaj non-verbal perfect (pozitie proactiva, contact vizual, zambet, intonatie,...) precum si atitudinea potrivita (incredere, entuziasm, curaj); Tacerea – dupa ce ai cerut ceva, este normal sa ai rabdare, sa faci o pauza, pentru a primi un raspuns din partea interlocutorului.
Raspunsul Interlocutorului : Raspunsul Interlocutorului : Negocierea – respecta trei reguli : 2. nu oferi niciodata nimic inainte de a cere ceva in schimb; 3. pentru a obtine ceea ce iti doresti, trebuie intodeauna sa ceri mai mult. Obtinerea angajamentului – nu este suficient sa ceri ceva, trebuie sa si obtii; este pasul cel mai important al intregului proces de vanzare; Planul de actiune – interlocutorul repeta ceea ce s-a hotarat impreuna: ce va face in viitor, cum va realiza ceea ce a promis.
Stabilirea viitoarei abordari (vizite): cand il voi vizita din nou; cum voi incepe si sustine urmatoare vizita; ce informatii noi ar fi utile .
Dostları ilə paylaş: |
|
|