Packet of Michigan, Michigan State Students Packet 6



Yüklə 35,8 Kb.
tarix04.08.2018
ölçüsü35,8 Kb.
#60824

Packet of Michigan, Michigan State Students

Packet 6

Packet by: Harris Bunker, Dillon Edwards, Austin Foos, Lucas Weingartz, Trent Koch, Sarah Wrase, Dominic Aluia, Alan Hettinger, Jasmine Czajka, Briana Magin, Tony Incorvati, Erik Bubolz, Siddhant Dogra, Rahul Keyal, Jonathan Suh, Kevin Yu and Vishal Puppala with assistance from many others

Tossups
1. A sickly ornithologist named Palfreyman appears in an adventure novel from this country. A Prussian officer named Ludwig Leichhardt disappears into the wilderness of this country in another novel. In another novel from this country, two characters make a bet about moving a glass church. (*) A 1982 novel from this nation is about a tycoon who sets up a factory in Krakow and saves Polish Jews. That novel is Schindler’s Ark. For 10 points, identify this English-speaking country, home to the author of Oscar and Lucinda, Peter Carey, as well as Patrick White and Thomas Keneally.

ANSWER: Australia


2. The area of this geometric figure can be calculated as the product of its two sides times the sine of two theta, where theta is the angle between the two sides. A lozenge is one of these geometric figures and typically has acute angles (*). The diagonals of this four-vertex geometric figure form right angles with each other. Each example of this kind of shape is also a kite and a parallelogram. The square is a common example of this kind of shape. For 10 points, identify this shape whose all four sides are the same length.

ANSWER: Rhombus (or “equilateral parallelogram” prompt on “quadrilateral” before “four sides” is read, prompt on “diamond”, prompt on “kite” and “parallelogram” before mention, anti-prompt on “square” before mention)



[Editor’s note: There seems to be a lot of technical geometry definitions when it comes to shapes. Sorry if any strange prompting or anti-prompting happened.]
3. The kangaroo-like rodent called the jerboa is found in this location. Traditional houses in this location are made from crude brick and are known as gers or yurts. Dinosaur eggs were first discovered at this location that contains the city of Dalanzadgad. The Dalan Qara (*) lies to the south of this region that contains the Alashan Plateau. This location is bounded to the north by the Altai Mountains and bordered by the Taklamakan Desert to the west. Bactrian camels can be found within this desert. For 10 points, identify this arid desert in Northern China and Mongolia.

ANSWER: Gobi Desert


4. One person involved in this event was represented by his brother-in-law George Scolville while on trial for this event. Before this event occurred, its perpetrator had aksed for a consulship in Vienna and Paris, but was willfully ignored. (*) Historians agree that the outcome of this event could have been avoided with more sterilization or if doctor Willard Bliss had used a prototype metal detector. The perpetrator of this event screamed “I am the Stalwart of Stalwarts” after this event which led to the ascension of Chester Arthur to the presidency. For 10 points, name this event in which Charles Guiteau assassinated the winner of the 1880 presidential election.

ANSWER: Assassination of James Garfield (accept anything that indicates that Garfield was killed)


5. A figure on the right side of this painting was based on a statue of a Borghese gladiator, and a smaller replica of this painting is currently at the Detroit Institute of Arts. An animal in this work is known for having anatomically incorrect lips. (*) A nude figure in the bottom of this painting reaches up with his right hand while two men reach for that figure. This painting, which takes place near Havana, depicts blood floating near the leg of the title character while a man thrusts a harpoon towards a type of fish in the bottom right. For 10 points, identify this painting by John Singleton Copley.

ANSWER: Watson and the Shark
6. The Bamford-Stevens reaction produces alkenes by removing a functional group with two atoms of this element from tosyl•hydrazone molecules. That functional group consists of two atoms of this element linked to each other with either a double or (*) triple bond, and is called a diazo compound. In its molecular form, this element forms the strongest bond of any diatomic molecule, whose high dissociation energy makes compounds of this element useful as explosives and rocket propellants. For 10 points, name this element found in amines which is symbolized N.

ANSWER: nitrogen (accept N before mention also accept azote)


7. In a scene in this novel, the protagonist lies when questioned about razor blades. The protagonist of this book mentions his friend, who is revising a reference book to be used in 2050. A character remembers a song associated with a picture that ends “Here comes the chopper to chop off your head!” in this novel. (*) A hotel owner says “oranges and lemons say the bells of St. Clements” in this novel. In a place “with no darkness”, after incorrectly recognizing how many fingers O’Brian holds up, the protagonist of this novel gives up Julia. For 10 points, identify this novel where Winston Smith resists Big Brother that was written by George Orwell.
ANSWER: 1984

8. Four-kilometer-long terracotta aqueducts provided this city with its fresh water that was used for bathing, which most of its citizens did twice a day. One leader of this city prohibited the macehualtin [mah-keh-hwal-hin) from working in his palace. This capital and other cities like Cholula and Huejotzingo [Hweh-joht-zing-oh] (*) fought each other in the Flower Wars. This city was protected from flooding by a 12 to 16-kilometer dike that divided the lake that surrounded it. This city was built on an island in Lake Texcoco: an island it shared with the city Tlatelolco [Tuh-lah-teh-lol-ko]. For 10 points, name this city, once ruled by Montezuma II, which was the capital of the Aztec Empire.

ANSWER: Tenochtitlan
9. A god in this religion’s trinity divided time into different epochs while another is often depicted with a fan and fly-whisk. The founder of this faith advocated retiring from the world after he left his job as an archivist of the royal court. One book about this faith contained sayings such as “Even a 1,000-mile (*) journey starts with a single step”. The high god associated with this faith assigned animals to the zodiac and rules heaven as the Jade Emperor. The I-ching contains the principles of yin and yang which are central to this religion. The teachings of Laozi are central to –for 10 points— what Chinese religion whose followers try to follow “the way”?

ANSWER: Daoism (or Taoism)


10. A parody of this musical titled Jeb! An American Disappointment took the Internet by storm in April 2016 and three of its original cast members performed “America the Beautiful” at Super Bowl 51. Wayne Brady assumed the role of this show’s anti-hero in its Chicago production after the exit of (*) Joshua Henry. Its creator was inspired while reading a Ron Chernow book. This show’s title character frequently repeats the line, “there’s a million things I haven’t done,” while introducing himself. For 10 points, name this Broadway musical written by Lin-Manuel Miranda which is titled for a New York politician.

ANSWER: Hamilton: An American Musical

11. In describing the brutality of this battle, corporal Louis Barthas wrote “Woe betide anyone who fell into the hands of the enemy alive; all sense of humanity had disappeared.” Ten new railways were built to accommodate the supplies required by one side of this battle. Before advancing, the attacking side in this battle undertook a 10-hour bombardment, during which they fired (*) one million shells. This battle was initiated by German Supreme Commander Erich von Falkenhayn solely to inflict French casualties. For 10 points, name this 1916 battle of the First World War that ended in a French victory and made Philippe Petain [“Peh-tan”] famous as the “Hero of” this battle.

ANSWER: Battle of Verdun


12. A Whitby solicitor sends some boxes to an estate east of Carfax which this character had purchased. A character says “Life is all I want” after meeting this character. The calmness of that character tells Dr. Seward (*) something of this character’s whereabouts. This character boards the Czar Catherine after escaping from Piccadilly House. The hypnotized Mina knows of this character’s movements. This antagonist snaps the neck of Renfield before this character is killed by Morris and Harker who were working with Van Helsing to thwart this character. For 10 points, identify this Bram Stoker-created vampire.

ANSWER: Count Dracula


13. Andrew Reynolds said that this state “is no longer a democracy” and this state’s governor passed HB17 which gave the legislature appointment powers. One political party in this state challenged a federal court ruling that 28 of its House and Senate districts were racially gerrymandered. The NBA decided to move its 2017 All Star Game (*) from a city in this state after House Bill 2 was passed. After a 2016 election, a recount was called in this state by a politician who signed the anti-transgender “bathroom bill”. That man, Pat McCrory, lost to Democrat Roy Cooper in this state in 2016. For 10 points, identify this Southeastern state whose cities include Charlotte and its capital Raleigh.

ANSWER: North Carolina


14. The pol gene of this type of organisms is responsible for transcribing its unique DNA polymerase. The other two main coding regions, gag and env, contain information for proteins for the capsid and the envelope respectively. These pathogens duplicate sequences by unique DNA polymerases at their ends which form long terminal repeats during replication for these parasites. Those sequences are responsible for gene expression of the (*) viral DNA, resulting in replication and pathogenesis. For 10 points, name this type of virus that uses reverse transcriptase to synthesize DNA from its RNA template—that includes HIV.

Answer: Retrovirus (prompt on “virus”, anti-prompt on “HIV” by asking “be less specific” if they give “virus” after anti-prompt, prompt)

[Editor’s Note: Sorry for any prompt related confusion here.]
15. The Dragon of Thebes slain by Cadmus may have been born from this god. Born in Thrace, this god killed Halirrhothius for the attempted rape of this god’s daughter Alcippe. One daughter of this god received a cursed necklace (*) as a wedding gift. In the Illiad, it is said that this god was chained and thrown into an urn by the two giants Otus and Ephialtes. Athena helps Diomedes wound this father of Harmonia during the Trojan War. In another myth, Hephaestus traps this god while this god is sleeping with Aphrodite. For 10 points, Deimos and Phobos accompanied what Greek god of war into battle?

ANSWER: Ares (do NOT accept Mars)


16. A character in this novel is forced to throw her collection of limes out of a window, and another character in this novel writes stories for a magazine called the Weekly Volcano. A character in this novel receives the gift of a small piano after giving that piano’s owner a pair of slippers. In this novel, which opens with quotations from (*) Pilgrim’s Progress, the central family shows kindness to the Hummel family, and has a father who is serving as a chaplain in the Civil War. Beth dies of scarlet fever in this novel, and Amy weds Laurie near this novel’s conclusion. For 10 points, identify this coming-of-age novel by Louisa May Alcott.

ANSWER: Little Women
17. One ruler of this regnal first name assumed his highest office during the First Baron’s War and was forced by Montfort and other nobles to sign the Provisions of Oxford. Another ruler of this name was a son of Mathilda and succeeded Stephen which ended the Anarchy. A ruler of this name signed “The Star Chamber Act”, (*) was victorious over the House of York and Richard III at the Battle of Bosworth Field and was the seventh holder of this name. One king of this name was known as “Defender of Faith”, dissolved English monasteries and established the Acts of Supremacy. For 10 points give this English name held by several kings including one who had six wives.

ANSWER: Henry (accept Hal and accept specific Henrys, such as Henry VII, but keep in mind there are only eight, prompt on “Harry”)


18. Pinkard argued that this thinker’s history tracks a social existence that enables a unique form of rationality. Some criticism of this thinker says that this thinker unfairly lambasted empirical science in his Philosophy of Nature. This philosopher defined the “Wahrnehmung” [pr. “vare-nuh-mung”] as the truth of the objectivity of perception in one work. (*) The being, the essence, and the concept are discussed by this thinker in his Science of Logic. In his most famous work, this creator of a teleological account of history described a series of shapes as consciousness and introduced the master-slave dialect. For 10 points, identify this idealist German philosopher who wrote The Phenomenology of Spirit.

ANSWER: Georg Wilhelm Friedrich Hegel


19. The fourth movement of this symphony contains a section with eight measures of andante before the prestissimo finale, and includes a 6/8 scherzo in military style. Unlike the rest of this symphony, the third movement is in B-flat major and contains a horn solo. The first movement of this symphony is in allegro ma non troppo and secondary violins and cellos play in the background before its second theme which is represented by three distinct motives. (*) The fourth movement of this D minor symphony has singers shout “Freude” and sets Schiller’s “Ode to Joy” to music. For 10 points, name Beethoven’s last symphony.

ANSWER: Beethoven’s 9th Symphony in D minor (or Choral Symphony, or Opus 95)


20. For a two-body system under Bertrand’s Theorem, this number is the exponent on the angular momentum term in the condition equation for a circle. Radiation falls by this power in terms of Roentgens, rads and rems. Resistance equals power times current raised to this power. (*) In the formula for intensity at the surface of a sphere, the radius is raised to this power. This exponent is also seen in Coulomb’s law. The gravitational field strength “little g” is related to this power of the radius. For 10 points, identify this exponent that appears in Newton’s Law of Universal Gravitation.

ANSWER: inverse square (accept -2, negative second, “2 in the denominator”, do NOT prompt on “2”)

21 (TB). Though rarely cancerous, Pheochromocytoma can develop in part of this organ. One hormone is produced by this organ in its zona fasciculata and starts gluconeogenesis. Overproduction of certain hormones in this organ can lead to Cushing’s syndrome, and insufficient production of that hormone can cause Addison’s disease. This organ is located below the diaphragm. The outer part of this organ is called the cortex, and the inner part is referred to as the medulla. For 10 points, name this organ that produces cortisol and sits atop of the kidneys.

ANSWER: adrenal glands (suprarenal glands)


22 (TB). This kingdom experienced a long civil war between its Aristocratic Bagler party and rebellious Birkebeiner party. This kingdom’s Sigurd I led a namesake crusade against the Fatimid Caliphate which led to the successful Siege of Sidon. Magnus VI implemented a new code of laws called the Landslov that was implemented by King Magnus VI in 1274. During World II, the royal family of this country, including Haakon VII, was evacuated to the UK. While the Nazis occupied this country, a leader, whose name is synonymous with traitor, was in power. His name was Quisling. For 10 points, name this northern kingdom with its capital at Trondheim that today is country with capital at Oslo.

Answer: Kingdom of Norway (accept Norwegian Empire)


Bonuses

1. Following the collapse of this people’s empire they separated into many states including Tabal and Kamanu. For 10 points each:

[10] Identify that ancient Anatolian civilization whose empire fell after a decline in Bronze Age trading networks. The capital of this civilization was Hattusas.

ANSWER: Hittites

[10] Before the collapse of the Hittite Empire, the Hittites under Muwatalli II fought against Ramesses the Great in this chariot battle. After this battle, the longest surviving peace treaty was signed.

ANSWER: Battle of Kadesh

[10] The Hittites had control over Wilusa, which is better known as this city. This city was poorly excavated by Heinrich Schliemann.

ANSWER: Troy VII
2. This symphonic poem was famously conducted in one performance by Charles Münch. For 10 points each:

[10] Name this three-movement piece where the first movement ends with a violent climax and there is a rising progression on a downbeat rhythm.

ANSWER: La mer, trois esquisses symphoniques pour orchestre (or The Sea, L 109)

[10] This other piece by the composer of La mer is a piano piece named after the moon and is the third movement of the composer’s Suite bergamasque.

ANSWER: “Clair de Lune

[10] This French impressionist composer composed La Mer and “Clair de Lune” as well as Prelude to the Afternoon of a Faun.

ANSWER: Claude Debussy
3. This law says a changing magnetic flux produces an induced EMF. For 10 points each:
[10] Identify this third Maxwell equation that describes voltage in moving wires. It is named after a scientist whose constant measures the charge on a mole of electrons.
ANSWER: Faraday’s Law of Induction
[10] This other law is related to the negative sign in Faraday’s Law. This law says that induced current flows in a direction opposite to the change that induced it.
ANSWER: Lenz’s Law
[10] Symbolized S, this vector also describes the direction of energy—this time in electromagnetic waves. This vector is 1 over the permeability times the quantity of the electric field crossed the magnetic field.
ANSWER: Pointing Vector

4. The 2016 NBA playoffs were full of intrigue, injuries, and of course, twitter drama. Answer the following about those playoffs for 10 points each:

[10] LeBron James led this team to its first title by beating the Golden State Warriors in seven games in the Finals. This team’s colorful characters included the JR Smith and the flat-Earth theorist Kyrie Irving.

ANSWER: Cleveland Cavaliers (accept either)

[10] This wife of an NBA star tweeted that the NBA was “absolutely rigged for money” after her husband lost in Game 6 of the Finals. This woman has appeared on cooking TV shows such as Guy’s Grocery Games and Rachel Ray.

ANSWER: Ayesha Curry (prompt on “Curry” or “Steph Curry’s wife”)

[10] This NBA star returned to the playoffs after suffering a severe lower leg injury in a 2014 Team USA scrimmage. This player’s team lost 3-4 to the Toronto Raptors in the first round.

ANSWER: Paul George (grudgingly accept PG-13)

5. The entire text of this poem is only fourteen words. For 10 points each;

[10] Identify this poem, which describes faces in a crowd as “Petals on a wet, black bough.”

ANSWER: “In a Station of the Metro”

[10] “In a Station of the Metro” was written by this Imagist poet and friend of T.S. Eliot. He also wrote The Cantos and Hugh Selwyn Mauberley.

ANSWER: Ezra Pound

[10] Ezra Pound translated numerous poems from this country. This country experienced a golden age of poetry that included authors such as Li Bai and Wang Wei.

ANSWER: China
6. This man wrote of a “thorn in the flesh” that tormented him his entire life, which some scholars believe refers to a chronic eye problem. For 10 points each:

[10] Name this man, who approved of the martyrdom of Stephen before changing his name and spending three years in Arabia.

Answer: Paul (accept Saul of Tarsus)

[10] In Romans 3:23, Paul wrote that everyone has committed this action and “fallen short of the glory of God”.

Answer: sinned (accept any word form of sin; accept “All have sinned”)

[10] Paul wrote this letter that discusses the the Fruit of the Spirit which includes patience, kindness, goodness, gentleness, and self-control.

Answer: Epistle to the Galatians (accept “Book”, “Letter”, or other equivalents for “Epistle”)
7. These meteorological objects separate air masses of different densities. For 10 points each:

[10] Identify this type of meteorological region that is represented by a solid line with arrows on it on a meteorological map.

ANSWER: Front

[10] This type of front typically moves from northwest to southeast in the United States. The air behind this front tends to be drier.

ANSWER: Cold Front

[10] Stationary fronts can eventually turn into cold fronts, warm fronts, or this “line” where there is an abrupt change in horizontal wind velocity.

ANSWER: Shear Line
8. In one myth, this goddess was brought out of depression by Uzume. For 10 points each:

[10] Name this sun goddess who ruled over the 8 million gods.

ANSWER: Amaterasu

[10] Amaterasu is central to the mythology of this modern-day country which also worships kami spirits.

ANSWER: Japan (or Nippon)

[10] Amaterasu was born from this god’s left eye while Tsukiyomi was born from this god’s right eye. This god and his wife created the islands of Japan before his wife died during childbirth.

ANSWER: Izanagi [pr. “ee-za-nag-ee”] (do NOT accept “Izanami”)

9. Alfred Newman has won the most Academy Awards for his work on these things. Some of his works of this type were written for The Hunchback of Notre Dame and My Friend Flicka. For 10 points each:

[10] Name this type of musical composition, meant to accompany motion pictures.

ANSWER: movie scores or film scores (accept anything dealing with music composed for movies or films)

[10] This composer of scores for movies such as Memoirs of a Geisha and Schindler’s List has received the most Oscar nominations in history for film scores. One of his most famous compositions is the “Imperial March” from Star Wars.

ANSWER: John Williams (prompt on Williams)

[10] Composer John Powell received his first Academy Award nomination for the score to this 2010 film. Selections from his score include “Romantic Flight” and “This is Berk.”

ANSWER: How to Train your Dragon


10. Answer the following about the use of the color yellow in literature, for 10 points each;

[10] In this short story by Charlotte Perkins Gilman, a woman goes insane, much to the horror of her physician husband John.

ANSWER: “The Yellow Wallpaper

[10] Chrome Yellow is the first book by this author, who is best known for a novel in which John the Savage communicates through quoting Shakespeare called Brave New World.

ANSWER: Aldous Huxley

[10] “The Bride Comes to Yellow Sky” is a short story by this author in which the marshal Jack Potter returns to his home town with his wife.

ANSWER: Steven Crane
11. Despite the existence of both single and double carbon-carbon bonds in this compound, all six carbon-carbon bonds in the compound have a length of 140 picometers. For 10 points each:

[10] Name this cyclic organic compound with empirical formula C6H6—often depicted as a hexagon inscribed with a circle.

ANSWER: benzene (or benzol, phene, phenyl hydride, [6]annulene)

[10] The circle in the notation of benzene indicates that the six pi electrons in the compound have this property. This property describes electrons that are not associated with just one bond or atom.

ANSWER: delocalization (accept word forms)

[10] The delocalized pi system of benzene allows for continuous conjugation of the three pi bonds, which is one criterion for this quality of some organic compounds. This property is described by Hückel’s rule.

ANSWER: aromaticity
12. Psychologists over time have offered several theories explaining personality. Answer some questions about those theories for 10 points each:

[10] The work of this Swiss psychologist was expanded into the Myers Briggs Test. This psychologist described eight main psychological types in his Psychological Types.

ANSWER: Carl Gustav Jung

[10] Jung popularized this term. People who are described by this term have an inward flowing of personal energy as opposed to extroversion.

ANSWER: Introversion

[10] This more empirical personality system uses markers developed from Goldberg’s Personality Item Pool. Extraversion and Conscientiousness are measures in this personality theory.

ANSWER: Big-Five Factor Markers

13. The British Crown took over direct control of this region in 1858. For 10 points each,

[10] Name this region first reached by Europeans by sea when Vasco da Gama landed at Calicut in 1498.

ANSWER: The Indian Subcontinent (also accept South Asia)

[10] This rebellion ended the rule of the British East India Company in India. This rebellion began after rumors that cartridges distributed by the British East India Company were supposedly lubricated with pork and cow fat.

ANSWER: Sepoy Rebellion or Mutiny (Also accept Indian Rebellion of 1857)

[10] After the fall of this fort in Calcutta, 146 prisoners were held in the “Black Hole”, 123 of them died there. This fort was named after the English King at the time of its construction.

ANSWER: Fort William


14. This character goes to London because Marianne hopes to find Willoughby in London. For 10 points each:

[10] Identify this character who falls in love with Edward Ferrars.

ANSWER: Elinor Dashwood (prompt on “Dashwood”)

[10] Elinor and the rest of the Dashwood family appear in this novel where Marianne marries Colonel Brandon at this novel’s end.

ANSWER: Sense and Sensibility

[10] Sense and Sensibility was the first-published novel written by this British author of Emma and Pride and Prejudice.

ANSWER: Jane Austen
15. For 10 points each: name some policies of the United States concerning its relations with Latin America.

[10] This first American policy on Latin America was named after the fifth president that declared that any further European colonial incursions in Latin America will be considered ill will towards the United States.

ANSWER: Monroe Doctrine

[10] The Monroe Doctrine was expanded through this doctrine that was formed after the Venezuelan Crisis. This doctrine gave the United States the right to intervene in warring Latin American countries.

ANSWER: Roosevelt Corollary

[10] The Roosevelt Corollary was reversed by this “policy” of Franklin Roosevelt. This policy stressed noninterference in Latin American domestic affairs by the United States.

ANSWER: Good Neighbor Policy
16. This part of the cell is described by the fluid mosaic model. For 10 points each:

[10] Name this part of the cell that creates a barrier between the interior of the cell and the outside. It contains various lipids such as cholesterol.

ANSWER: Cell Membrane (or Plasma Membrane or Cytoplasmic Membrane)

[10] Lipid bilayers are usually composed of phospholipids have this property because they have both a hydrophobic and hydrophilic end.

ANSWER: Amphipathic (amphiphilic)

[10] This transmembrane lipid transporter protein located in the membrane is responsible for the movement of phospholipids between the two leaflets of the cell membrane.

ANSWER: Flippase (also accept floppase or scramblase)

17. This man created his most famous work under commission from Leland Stanford. For 10 points each,

[10] Identify this nineteenth century pioneer of stop-motion photography, who is known for his images of running horses.

ANSWER: Eadweard Muybridge

[10] This artist modelled his Nude Descending a Staircase upon Muybridge’s work. This Dada artist also constructed several Readymades, including a urinal that he called “Fountain.”

ANSWER: Marcel Duchamp

[10] In the early 1880’s, Muybridge worked with this Pennsylvania artist, who depicted surgery in his The Gross Clinic.

ANSWER: Thomas Eakins


18. For 10 points each answer some things about the Crusader States.

[10] After the First Crusade, this Crusader State was established in 1099 and had various Kings named Baldwin. This Kingdom was named for a Holy City of the Christians, Jews, and Muslims.

ANSWER: Kingdom of Jerusalem

[10] The Kingdom of Jerusalem suffered a huge defeat during this battle that pitted Guy of Lusignan and Saladin against each other on the “Horns” of this battle. Supposedly, Pope Urban III died after hearing of this battle.

ANSWER: Battle of Hattin

[10] At the Battle of Hattin, Hospitaller and these other knights were captured and some were executed. This group of knights swore to protect Jerusalem, swore an oath of poverty, and were some of the first bankers.

ANSWER: Knights Templar (accept Poor Fellow-Soldiers of Christ and of the Temple of Solomon or Order of the Temple)
19. Is it ever worth it to work ten years to pay for a piece of jewelry? Identify that short story and related questions for 10 points each:

[10] In this short story, after losing a piece of jewelry, the beautiful Mathilde and her husband Monsieur Loisel spend a ton of money to replace the jewelry before learning it was fake at the story’s end.

ANSWER: “The Necklace

[10] “The Necklace” was written by this French author who also wrote about Rouen citizens fleeing to Le Havre in “Ball of Fat”.

ANSWER: Guy de Maupassant

[10] Maupassant also wrote this short story about Rachel who stabs the title character. Later, Rachel rings the city bell as an Armistice is reached with the Prussians.

ANSWER: “Mademoiselle Fifi
20. The city of Newport News lies west of this bay. For 10 points each:

[10] Identify this large bay which borders Maryland and Virginia. The Susquehanna and Potomac rivers both flow into this bay.

ANSWER: Chesapeake Bay

[10] Chesapeake Bay is a large example of one of these bodies of water. These delta-like bodies of water form where rivers empty into oceans and contain brackish water.

ANSWER: estuary

[10] This Maryland river also flows into the Chesapeake. Fort McHenry stands upon a branch of this river, which forms the harbor in the city of Baltimore.

ANSWER: Patapsco River

21 (TB). This short story is set near a train station in Nebraska. For 10 points each:

[10] Name this short story in which the Swede accuses Johnny of cheating at cards before the Swede leaves and is stabbed by a gambler.

ANSWER: “The Blue Hotel

[10] This war novel by the author of “The Blue Hotel” contains a scene in which the protagonist Henry runs from battle because he thinks his regiment will lose. Later in this novel, Henry takes care of the wounded Jim Conklin.

ANSWER: The Red Badge of Courage

[10] “The Blue Hotel” and The Red Badge of Courage were written by this American author who also wrote Maggie: A Girl of the Streets

ANSWER: Stephen Crane





Packet 6


Yüklə 35,8 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©www.genderi.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə