Oudemanhuispoort 4-6 1012 cn amsterdamYüklə 0,74 Mb.
tarix06.10.2018
ölçüsü0,74 Mb.
#72664


Oudemanhuispoort 4-6

1012 CN Amsterdam

(020) 525 3446

fdr@studentenraad.nl

studentenraad.nl/fdr
Conceptnotulen plenaire vergadering facultaire studentenraad FdR [7 april 2014]

Aanwezig

Jari Steingröver (technisch voorzitter), Jesse Schreurs, Anna-Maria Kempers, Stefan Wirken, Deborah Binnendijk

Afwezig

Tomris Mustafazade, Robert-Jan Hoos, Ruben Ritsema

Gast
Notulist

Melissa van HerwijnenNotulen
 1. Opening

 2. Vaststellen notulen 17 maart 2014

 3. Mededelingen

 4. Vaststellen agenda

 5. Update dossiers

 6. Vergadermoment maandag

 7. Strafrecht

 8. Huisvesting

 9. PPLE

 10. “Administratieve boete”

 11. OV 15 april

 12. W.v.t.t.k.

 13. Rondvraag en sluiting

1.Opening


Jari opent de vergadering om 09:37 uur.

2.Vaststellen notulen


Deborah Binnenwijk wordt wederom Deborah Binnendijk.

De laatste zin van punt 9 wordt afgemaakt met: “onderwerp veel tijd in beslag neemt en anders de rest van de agenda mogelijk in gevaar komt.”

Actielijst:

Deborah vraagt hoe het zit met het studiespreekuur stuk van Ruben, zij denkt dat wachten niet nodig is. Stefan is het daar mee eens hij stelt voor om het gewoon te gaan doen, het idee is er maar moet gewoon uitgewerkt worden. Jesse heeft dit punt met Ruben voorgesproken zij hadden een idee om er een e-mail uit te gooien.

Deborah stelt voor om volgende week te beginnen een uurtje na de PV van 11:30 tot 12:30 uur en kijken of dit werkt. Anna wil graag ‘vragen en problemen’ benoemen, in plaats van alleen problemen. Stefan wil graag dat Ruben de planning en rest van de uitwerking op zich neemt.

Het punt over de werkgroepen wordt tijdens de OV besproken.

Het punt over de administratieve boetes is wat Jesse betreft alweer ingehaald. Er zijn andere faculteiten die de boetes hanteren, maar er zijn geen andere faculteiten die daar ook een begroting voor hebben. Wat interessant is aan het punt is dat het door Den-Haag verboden is. Jesse is wel bang dat de na-inschrijvingen dan worden afgeschaft, dus de CSR heeft een advies geschreven om de na-inschrijvingen te behouden, maar dan kosteloos. Het CvB neemt hier volgende week een UvA-breed besluit over. Deborah stelt voor om hier op te wachten.

De lijst met PPLE-docenten zit volgens Jesse tussen de stukken die hij eerder heeft doorgestuurd. Volgende week wordt deze lijst besproken. Jesse probeert deze week de andere faculteiten te betrekken en wil dan volgende week de vragen opsturen voor de OV.


3.Mededelingen


Jari meldt dat Tomris, Ruben en Beau afwezig zijn.

Deborah moet om 11 uur weg, want zij moet om 12 uur werken en wil verder kwijt dat ze de manier van afmelden onprettig vindt. Ze vraagt wat de rest hier van vindt. Jari stelt voor om dit te bepreken bij punt 6 vergadermoment op maandag.


4.Vaststellen agenda


.

5.Update dossiers


Deborah vraagt hoe de FSR-borrel was. Stefan zegt dat het erg leuk was. Hij denkt dat het eigenlijk vaker zou moeten, het zou misschien zelfs per dossier moeten. Jesse verbaasde het ook dat er echt nog veel te bespreken was. Stefan denkt dat iedereen het leuk vond en voor herhaling vatbaar.

Deborah zou een stuk publiceren op facebook over Strafrecht. Ze heeft hiervoor met Helene gemaild en haar vragen gesteld over ontbrekende vakevaluaties. Helene heeft haar doorverwezen naar een UvA-medewerker die gaat over de vakevaluaties. Deborah heeft deze medewerker een uitgebreide e-mail gestuurd en kreeg een heel kort antwoord met dat dit alle evaluaties waren. Deborah stelt voor om een evaluatie te vragen van elk vak, om ze te vergelijken. Deborah stelt vast dat er nu een antwoord is en de vraag die overblijft wat hier mee moet gebeuren. Jesse denkt dat de vakevaluaties misschien standaard naar de FSR moeten als ze binnen zijn. Stefan vraagt of de FSR hier de bevoegdheid voor heeft. Dit zou statutair moeten worden vastgelegd denkt hij. Jesse vraagt of de vakevaluaties worden teruggekoppeld aan studenten. Stefan zegt dat dit niet het geval is. Jari vindt het ook niet erg transparant. Anna denkt dat het slim is om dit een keer op de OV te bespreken. Deborah stuurt deze week een aantal vakevaluaties door en deze zullen volgende PV besproken worden.


6.Vergadermoment maandag


Jari stelt tot zijn vreugde vast dat iedereen vandaag op tijd was, maar helaas ook dat er weer mensen afwezig zijn. Stefan zegt dat Tomris gemaild heeft dat haar therapie voorbij is, dus de vergadering sowieso weer later kan worden. Deborah zegt dat het college fundamentele recht om 13 uur begint, dus de PV weer naar 11 uur kan. Stefan zegt dat dit lastig is met het spreekuur. Deborah zegt dat niet iedereen dat college volgt, dus deze mensen voorlopig het spreekuur kunnen doen.

Verder zouden Deborah en Stefan het fijn vinden dat afmeldingen naar de hele groep gaan met een e-mail met daarin uitgewerkte actiepunten voor die week. Jari vindt het vreemd dat mensen zich zonder opgaaf van reden afmelden. Hij vindt het van fatsoen getuigen om raadsbreed af te melden en dat dit met opgaaf van reden gebeurd. Dit is aan het begin van het jaar afgesproken.

Jari mailt de rest met de vraag of zij voortaan weer om 11 uur kunnen vergaderen en daarin de afspraak dat afmelden voortaan gebeurt minimaal een dag van te voren, met opgaaf van reden, bij de hele raad.

7.Strafrecht


Anna vertelt dat er een nieuwe manier van nakijken komt. Studenten begrijpen nu niet waarom de cijfers steeds veranderen. Deborah vraagt of zij openbaar mag maken waarom dit het geval is. Anne denkt van wel, er zijn geen cijfers omlaag gegaan, maar zij neemt aan dat bij de nieuwe nabespreking ook een uitleg zal komen. Jari verwacht dat er vanuit de UvA een verklaring komt. Deborah stelt voor om Salomons te e-mailen om aan te geven dat uitleg bij de tweede nabespreking wenselijk zou zijn. Stefan zegt dat het op de OV-agenda zal komen voor 15 april. Jari wil bespreken wat de insteek daar zal zijn. Deborah vraagt of Salomons nu gemaild moet worden. Anna zal deze e-mail besturen. Jari wil graag Strafrecht doen op de OV, de raad vindt dit goed. Stefan vraagt of iemand naar de tweede nabespreking moet gaan. Stefan zoekt even na wanneer de nabespreking is, Jari zet dit punt daarom op de w.v.t.t.k..

8.Huisvesting


Jesse heeft de brief over de klankbordgroep die vorige week besproken is in de PV naar Joke gestuurd. De klankbordgroep zelf is nog niet bijeengekomen, dit heeft er mee te maken dat de stuurgroep REC heel erg druk is. Stefan vraagt of Jesse niet is uitgenodigd of dat dit de hele bijeenkomst is afgelast. Jesse vertelt dat Tom Verhoek er nog niet aan toe is gekomen om de klankbordgroep bij elkaar te roepen. Dit gaat dus buiten Joke om. Stefan vraagt of Jesse niet direct contact op kan nemen met Tom Verhoek.

Anna vraagt of de FMG al verhuist is. Jesse vertelt van niet, daar is discussie geweest omdat er te weinig ruimte voor de FMG is. Jari denkt dat het leuk is om de plattegronden digitaal te hebben en te kunnen delen met studenten. Stefan denkt dat dit inderdaad goed zou zijn, omdat uit de enquête is gekomen dat veel studenten er nog niets van wisten.

Verder heeft Jesse gehoord dat de asbestsanering van REC A dusdanig lastig is dat het vermoedelijk 2016 zal worden. Deborah vraagt waar hij dit gehoord heeft. Jesse zegt dat deze informatie allemaal van de FMG komt. Jesse zou op de OV-agenda huisvesting wel als eerste schrappen als er tijdnood is. Hij vindt het wel een mooie rondvraag.

Anna vraagt hoe laat de OV dinsdag 15 april is. Deborah zegt dat de OV om 10:00 uur begint.


9.PPLE


Jari zegt dat hier net heel veel stukken over binnen zijn gekomen. Jesse wil voorstellen om dit voor volgende PV goed voor te bereiden, dan zal hij er een goed vergaderstuk van maken. Stefan zegt dat het een actiepunt voor iedereen moet worden om de gestuurde informatie goed door te nemen.

10.Administratieve kosten


Stefan is benieuwd naar het UvA-brede standpunt wat zal volgen. Wel zal hij straks nog een e-mail sturen over de begroting. Verder zal hij op basis van het CvB standpunt nieuwe vragen stellen op de OV. Jesse legt uit dat de CSR al een stuk heeft geschreven wat hij doorstuurt en zodra de CvB reactie binnen is zal hij deze ook doorsturen.

11.OV 15 april


Jari zegt dat er wat dingen toegevoegd zijn; oefenopgaven, 8-8-4 en strafrecht. Deborah vraagt of er nog iets gezegd moet worden over de tentamen inzage, of studenten hier wel of geen foto van mogen maken. Op dit moment worden studenten weggestuurd bij het secretariaat. Stefan zal bij de behandeling van OER deel C vragen of het dit jaar al in mag gaan. In principe geldt het vanaf volgend jaar, maar hij denkt dat het prima is om het dit jaar al in te voeren.

12.W.v.t.t.k.


Stefan zegt dat de nabespreking morgen om 17:00 uur is. Jari en Stefan kunnen dan niet. Deborah kan er in principe wel heen, maar heeft het vak niet gevolgd. Ze zal in eerste instantie vragen of Ruben hierbij aanwezig kan zijn, omdat hij het vak wel gevolgd heeft.

Deborah begrijpt de e-mail over het contact met de JFAS niet. Jesse denkt dat ze zowel de FSR als de JFAS willen spreken en dat het niet vanuit JFAS gestuurd is. Jesse vindt dat de communicatie aan de faculteit inderdaad beter kan. Stefan vraagt of Beau dit niet gewoon kan in plannen. Jari gaat het bespreken met Beau. Deborah wil er graag bij zijn en vraag of zodra er een datum is iedereen even kan kijken of hij erbij kan zijn.


13.Rondvraag en sluiting


Deborah heeft een e-mail gezien over de campagnefinanciering. Jesse zegt dat de FSR regels mag instellen voor de campagnefinanciering voor partijen. Deborah vindt het belachelijk dat er vorig jaar geld van de FSR FMG is doorgesluisd naar de partijen. Dit was UvA geld. Jesse denkt dat het pas een probleem wordt als mogelijk een derde partij zich aanmeld. Deborah weet dat de partijen materialen leveren en dat het eigenlijk de taak is van de nieuwe raadsleden om campagne te voeren. Jesse gaat even navragen hoe het precies zit, maar hij denkt dat het voor de FSR FdR niet heel relevant is, omdat er niks veranderd en de FSR geen eigen geld heeft.

Jesse zegt dat de laatste OV-notulen die op de website staan van oktober zijn. Deborah legt uit dat ze, ze één keer in de zoveel tijd allemaal upload. De AS zal Deborah weer een rist met notulen sturen.


Actielijst


140303 – 01 Ruben werkt voor volgende PV over het FSR studiespreekuur verder uit.

140317 – 01 Deborah publiceert een bericht over missende vakevaluaties bij Strafrecht.

140317 – 05 De AS plant de OV’s voor de rest van het jaar in met het secretariaat van de decaan.

140331 – 01 Deborah post na de PV een stukje op facebook over het FSR studiespreekuur.

140331 – 02 Deborah stuurt deze week een aantal vakevaluaties door. Jesse gaat er UvA-breed achteraan.

140331 – 03 Jari mailt de rest over de nieuwe vergaderafspraken.

140331 – 04 Anna stuurt een e-mail naar Salomons om aan te geven dat uitleg bij de tweede nabespreking wenselijk zou zijn.

140331 – 05 Iedereen leest de stukken van PPLE goed voor volgende PV en Jesse maakt er een vergaderstuk van.

140331 – 06 Jesse stuurt het CSR-advies over na-inschrijvingen door en de reactie van het CvB zodra deze binnen is.

140331 – 07 Beau reageert op de e-mail om een afspraak te maken met de JFAS.140331 – 08 De AS stuurt notulen naar Deborah en zij zet ze op de website.Yüklə 0,74 Mb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©www.genderi.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə