Mikroskop tekniK Şartnamesi



Yüklə 123,53 Kb.
tarix05.01.2018
ölçüsü123,53 Kb.
#19626

T.C.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ERİŞKİN HEMATOLOJİ BİLİM DALI

MİKROSKOP TEKNİK ŞARTNAMESİ



1. KONU: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı 3 (üç) adet aynı anda 2 (iki) kişinin karşı karşıya çalışma yapmasına imkan verecek konfigürasyonda eğitim mikroskobu.
A - GENEL HUSUSLAR :


  1. Araştırma mikroskobu geliştirilebilir özelliklere sahip olmalıdır. Gerektiğinde DIC ataşman, 25 mm süper geniş saha oküler ve başlık sistemi, 2’li, 3’lü, 5’li eğitim başlığı, en az 8 ( sekiz ) filtre yuvalı fluoresan ataşman, dijital kamera sistemleri, görüntü analiz sistemleri, polarize filtre seti, faz&kontrast sistem, karanlık alan sistemi, vb. ataşmanlar cihaza uygulanabilir olmalıdır.

  2. Mikroskop Sonsuza Düzeltmeli Optik Sisteme sahip olmalıdır. Mikroskobun eğimi ergonomik kullanım açısından en az 30 derece olan Trinoküler Başlığı bulunmalıdır. Başlıkta alın ve gözler arası mesafe 50-76 mm arasında ayarlanmalıdır. Trinoküler başlıkta 3 kademeli ışık ayırma selektörü bulunmalıdır. Bu sayede ileride takılabilecek bir kamera ataşmanı sonrasında görüntü hem binokülerde hem de kamerada olabilmelidir.

1.Konum'da; Işığın %100'ü Binoküler kısımda,

2.Konum'da; Işığın %20'si Binoküler kısımda, %80'I fototüpte

3.Konum'da; Işığın %100'ü fototüpte olmalıdır.


  1. Mikroskobun en az 5 objektif yuvalı, bilyalı yataklar üzerinden sonsuz dönüşlü, her objektif yuvası stoperli revolveri olmalıdır.

  2. Mikroskobun aşağıda belirtilen "PLAN AKROMAT" objektifleri olmalı ve bu objektifler en az aşağıdaki değerleri taşımalıdır.Bu objektifler ile Fluoresan , Aydınlık alan , karanlık alan çalışmaları değiştirilmeden yapılabilmelidir.

PLAN AKROMAT 4X N.A. 0.10 W.D. 18.50 mm

PLAN AKROMAT 10X N.A. 0.25 W.D. 10.60 mm

PLAN AKROMAT 40X (yaylı) N.A. 0.65 W.D. 0.60 mm

PLAN AKROMAT 100X (yaylı,yağlı) N.A. 1.25 W.D. 0.13 mm




  1. Mikroskobun 1 çift süper geniş saha 10X değerinde okülerleri olmalıdır. Bu okülerin F.N. değeri 22 mm' den düşük olmamalıdır. Sol oküler yuvası üzerinden diyoptri ayarı yapılmalıdır. Mikroskoba gerektiğinde F.N. değeri 26.5 olan süper geniş saha oküleri ve buna uygun başlık & objektif sistemi opsiyonel olarak takılabilir olmalıdır.

  2. Mikroskopta objektiflerin objeye çarpma ve deformasyonunu önlemek için obje tablasını kilitleyici sistemi olmalıdır.

  3. Mikroskop tablası gerektiğinde preparatın uygun konuma ayarlanmasına imkan veren şekilde tabla hareketine sahip olmalıdır. Bu sayede mikroskop tabları sağa & sola ; toplamda en az 250 derecelik bir dönüş kabiliyetine sahip olmalıdır.

  4. Mikroskobun Seramik yüzeyli, aynı anda 2 adet numune tutan ileri-geri ve sağa-sola hareket eden milimetrik taksimatlı Mekanik Şaryosu olmalıdır. Şaryonun hareketlerini kilitleyen ve sertliğini ayarlayan sistem bulunmalıdır.

  5. Mikroskobun N.A. 1,1 arasında değerine sahip abbe tip kondanseri olmalı ve bununla 4X–100X arasındaki tüm objektiflerle çalışılabilmelidir. Bu kondanserin yüksekliği mikroskobun hem sağ, hem de sol tarafından ayrı ayrı düğmeler ile ayarlanmalıdır.

  6. Mikroskop'ta fokuslama , gövdenin her iki yanında ayrı ayrı bulunan kaba ve ince knobları ile yapılmalıdır. İnce fokuslama hassasiyeti 1 mikron aralıklarla yapılmalıdır. Kaba fokuslama knobunun sertliği ayarlanabilmektedir.

  7. Mikroskopta aydınlatma 6Volt 30Watt gücünde halojen lamba ile olmalıdır ve mavi gün ışığı filtresi, bulunmalıdır.

B-İKİLİ EĞİTİM ATAŞMANI :

  1. Eğitim ataşmanı ; aynı anda 2 ( iki ) kişinin karşı karşıya çalışmasına olanak sağlayacak özellikte olmalıdır.

  2. Eğitim başlığı için bir adet binoküler yapıda ve 25-30 derece eğimli başlık verilmelidir. Başlıkta alın ve gözler arası mesafe siedentopf şekilde en az 50-75mm arasında ayarlanmalıdır.

  3. Başlıkta 2 (iki) adet F.N. değeri en az 22 mm olan 1 çift 10X büyütmeli geniş saha oküler bulunmalıdır. Her oküler ayrı ayrı diyoptri düzeltmesi yapmalıdır.

  4. Eğitim başlığında rengi yeşil ve turuncu olarak seçilebilen ve ışık şiddeti ayarlanabilen hareketli OK sistemi olmalıdır.




  1. Eğitim başlığının hareketli ok sistemi hem kullanıcı hem de asistan kişi tarafından ayarlanabilmelidir.

C-GARANTİ VE SATIŞ SONRASI HUSUSLARI :

  1. Teklif veren firmalar üretici firmadan alınmış, cihazın Türkiye Tek Temsilcisi olduklarına ilişkin Konsolosluk, Ticaret Odası, Apostille ve noter onaylı belgeyi tekliflerine ekleyeceklerdir.

  2. Firmalar teklif ettikleri cihazın özellikleri hususunda orijinal katalogları üzerinde Teknik şartnameye Madde Madde cevap vereceklerdir.

  3. Önerilen cihazın CE ve ISO 9001 sertifikası bulunmalıdır.

  4. Teklif veren firmalar TSE tarafından onaylı “ Teknik Servis Yeterlilik Belgesi” ne , Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onaylı “Satış sonrası hizmetleri yeterlilik belgesi”’ne sahip olmalıdır.

  5. Cihaz fabrikasyon hatalarına karşı 2 ( iki ) yıl ücretsiz , müteakip 10 ( on ) yıl ücreti mukabili yedek parça , bakım ve onarım garantili olmalıdır.

  6. Kontrol ve kabul Anabilim Dalımız tarafından belirlenen teknik personelce, sistem ile eklerinin rutin çalışma şartlarında firmanın ve anlaşmadaki hak ve sorumlulukları da göz önüne alınmak suretiyle denenmesinden sonra yapılacaktır.

T.C.


GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ERİŞKİN HEMATOLOJİ BİLİM DALI



MOBİL RÖNTGEN CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ

1. KONU: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı 1 (bir) adet mobil röntgen cihazı teknik şartnamesidir.

2. TEKNİK ÖZELLİKLER

2.1) Mobil röntgen cihaz hastane içerisinde kullanım gereksinimlerini karşılayacak genel amaçlı radyografik tetkiklere uygun olacaktır.

2.2) Cihaz kolay hareket edebilmeli, manevra kabiliyeti yüksek olmalı ve hastanenin tüm birimlerinde tetkiklerin yapılabilmesine olanak sağlayacak şekilde varolan standart şebeke ceryanı ile çalışabilecek özellikte olmalıdır.

2.3) Cihazın jeneratörü güncel teknolojiye uygun olacak istenen kVp, mA, saniye değerlerini sabit olarak verebilecektir.

2.4) Cihaz; tüp, kolimatör sistemi, taşıyıcı kol ve jeneratörü taşıyan tek üniteden oluşacaktır.

2.5) Cihazın istenilen yere kolaylıkla götürülebilecek yapıda ve hareketlilikte olacaktır.

2.6) Cihazın gücü en az 12,5 kW olacaktır.

2.7) Cihazın radyografi gerilimi 40 kV ile en az 120 kV arasında kademeli olarak ayarlanabilir olacaktır.

2.8) Cihazın mAs değeri 0,3 ile en az 220 mAs arasında kademeli olarak ayarlanabilir olacaktır.

2.9) Cihazın fokal nokta yüksekliği 60 cm-en az 185 cm arası ayarlanabilecektir.

2.10) Tüp taşıyıcı kolun rotasyonu en az +/- 240 derece olacaktır.

2.11) Cihazın x-ışın tüpü donör anotlu olacaktır. Fokal spot en çok 0.8 mm, Anod kapasitesi en az 105.000HU olacaktır.

2.12) Cihazın üzerinde ayarlanabilen kolimatör bulunacaktır.

2.13) Sistemin kontrol panosundan seçilen kV ve mAs değerleri gösterge üzerinden sayısal olarak izlenebilecektir.

2.14) Cihazda uzaktan kumandolu el butonu bulunacaktır.

2.15) Cihazın kaset haznesinde en az 10 adet 35x43 cm kaset depolanabilmelidir ve sistemle birlikte bulunmalıdır.

2.16) Sistemlerle birlikte koruyucu önlük ve tiroid koruyucu (birer adet) verilecektir.

2.17) Cihaz ve eklerinin bakım ve teknik desteği firma tarafından sağlanacak ve sorumluluğunda olacaktır.

2.18) Ürün CE belgesine sahip olmalıdır.

2.19) ISO 9000 serisi  belgelerinden ilgili olanına sahip olmalıdır.

2.20) Üretim hatasına karşı en az 2 (iki) yıl garanti kapsamında olmalıdır.

2.21) Garanti süresinin dolmasından sonraki 10 (on) yıl boyunca ücreti karşılığı yedek parça temini ve servis garantisi verilecektir.

2.22) Kontrol ve kabul Anabilim Dalımız tarafından belirlenen teknik personelce, sistem ile eklerinin rutin çalışma şartlarında firmanın ve anlaşmadaki hak ve sorumlulukları da göz önüne alınmak suretiyle denenmesinden sonra yapılacaktır.
T.C.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ERİŞKİN HEMATOLOJİ BİLİM DALI

DİJİTAL RENKLİ DOPPLERLİ ULTRASONOGRAFİ SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ


  1. KONU: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı 1 (bir) adet dijital renkli dopplerli ultrasonografi sistemi teknik şartnamesidir.


2. TEKNİK ÖZELLİKLER:
1) Teklif edilecek sistem, tam dijital (tüm modlarda dijital beamformer kullanabilir) yapıda olacaktır.
2) Sisteme ait dijital beamformer yapısı en az 2048 kanal olmalıdır.
3) Sistemde aşağıda listelenen görüntüleme modları bulunacaktır.

  1. B-Mod

  2. B-Mod / Renkli Akım+B-Mod (eş zamanlı)

  3. B+M Mod

  4. M-Mod

  5. Renkli M-Mod (B-Mod eşzamanlı)

  6. PW, HPRF, Steerable CW Doppler

  7. Dupleks Doppler

  8. Renkli Doppler

  9. Eş zamanlı Tripleks mod (B-Mod + PW + Renkli Doppler)

  10. Power Doppler (Color Doppler Energy Imaging, Color Angio, Color Intensity) veya Power Flow

  11. İkinci Harmonik Görüntüleme; teklif edilen erişkin ve pediatrik sektör probunda en az 4 (dört) farklı frekans değerinde

  12. Doku Doppler

  13. Renkli Doku Doppler


4) Sistemin çerçeve hızı (frame rate) B-Mod’da ve harmonik görüntüleme de en az 750 çerçeve/sn, Renkli Doppler’de en az 318 çerçeve/saniye olmalıdır.
5) Sistemin “cineloop” hafızası ile en az 1000 çerçeve B-Mod ve renkli görüntü ve en az 20 saniye Doppler bilgisi alınabilmelidir. Hafızaki görüntüler seçilebilecek, istenir ise yavaşlatılarak tekrar izlenebilecektir.
6) Sistem ile en az 30 cm’ye kadar B-Mod ve PW Doppler çalışması yapılabilmelidir.
7) Sisteme CW Doppler probu hariç 3 adet tam elektronik prob aynı anda bağlanabilmeli ve panel üzerindeki bir seçici aracılığı ile kullanılacak prob seçilebilmelidir. Sistemde kullanım kolaylığı açısından entegre olarak alfanumerik klavye bulunmalıdır.
8) Sistem ile birlikte aşağıdaki problar verilecektir.
-1 (bir) adet Wideband veya Multifrekans genel abdominal, obstetrik, jinekolojik ve ürolojik amaçlı elektronik konveks prob (2.0-5.0 MHz frekans bant aralığını kapsamalıdır.)

-1 (bir) adet Wideband veya Multifrekans yüzeyel doku ve vasküler elektronik lineer prob


-1 (bir) adet Wideband veya Multifrekans transcranial ve kardiyak amaçlı elektronik sektör prob (2.0-3.5 MHz frekans bant aralığını kapsamalıdır.)
9) Sistem çok sayıda kullanıcının birbirlerinin ayarlarını bozmadan kullanabilmesi veya farklı hasta tiplerine göre ayarlı sistem kontrollerinin çok kısa sürede seçilebilmesi için programlanabilir yapıda olmalıdır.
10) Sistem yeni teknolojiler ile donatılabilir alt yapıda olmalıdır (upgradable).
11) Sistemin monitörü yüksek rezolüsyonlu,en az 15 (Onbeş) inç ebadında LCD olmalıdır.
12) Sistemin toplam dynamic range değeri en az 218 dB olmalıdır.
13) Sistemde EKG kanalları olmalı ve aynı anda simultene izlenebilmelidir.
14) Sistemde kontrast rezolüsyonu arttırmak için pulse veya phase inversion harmonik teknolojilerinden biri bulunmalıdır.
15) Doppler ve M-Mod’da geçiş hızı en az 4 kademede ayarlanabilmelidir.
16)

a) Sistem entegre bir arşiv ve analiz istasyonuna (bilgisayar sistemi) sahip olmalıdır. Görüntüler gerçek kalitesinde ve çerçeve sayısında bu sisteme aktarılabilmelidir. Bilgisayar sistemi, aktarılan görüntülerin saklanabilmesi ve kayıt edilebilmesi için, en az 160 GB kapasitesinde Hard Disk ve CD/DVD yazıcısına sahip olmalıdır. Görüntü kayıtları istenirse herhangi bir PC’de okunabilecek formata (JPEG, AVI vb.) dönüştürülebilecektir.



b) Bilgisayar sistemi, hasta bilgisi, ölçüm ve rapor sonuçlarını arşivleyebilmelidir. İster tek çerçeve istenirse de hareketli görüntüler yeniden izlenebilmeli, ekokardiyografi cihazında mevcut ölçüm ve analizler post-process olarak tekrarlanabilmelidir. Bu sisteme bağlanabilen renkli Laser printer aracılığı ile rapor ve resimlerin çıktısı A4 formatında alınabilecektir.
17) PW Doppler örnekleme penceresinin genişliği en az 1 – 15 mm arasında ayarlanabilmelidir.
18) Sisteme bağlanan sektör prob tarama frekans bant aralığının minumumda 1.5 Mhz veya daha az ve maksimum değeri 11.0 Mhz veya daha fazla olmalıdır.
19) Sistemde oluşturulan görüntüler üzerinde diagnostik kaliteyi arttırmak amacıyla rezolüsyonun maksimum kaliteye ulaşabilmesi için gereken tüm parametreleri (dynamic range,gain vb) tek tuş ile senkronize edebilmeye yönelik program bulunmalıdır. Ayrıca sistemde doppler çalışmalarında tek bir tuşa basmak kaydı ile otomatik olarak PW ve CW doppler spekturumunun skalası (hız) ve baseline (taban çizgisi) ‘ını gerçek zamanlı olarak optimize (en iyi hale getirme) edebilmeye yönelik program bulunmalıdır.

20) Sistemde gerçek zamanlı otomatik doppler ölçüm paketi bulunmalıdır.

21) Teklif edilen sisteme entegre olarak vasküler incelemeler için lineer prob ile beraber çalışacak Intima Media Thickness (IMT) ölçümü paketi eklenebilmelidir.



22) Sistemde görüntüdeki artefaktları elimine edip speckle gürültüsünü azaltarak rezolüsyonu arttıran özellik (Speckle Reduction Imaging ya da XRES yada Vascular Clarify vb gibi)
23) Çalışılan dokuya değişik açılarla ses sinyali gönderimini ve böylelikle doku detaylarını daha net elde etmeyi sağlayan teknoloji bulunmalıdır. (Multiple-angle compound Imaging ya da Sieclear ya da Aplipure vb gibi)

24) Sisteme Erişkin ve Pediyatrik amaçlı multiplane TEE Problar ayrı ayrı bağlanabilmelidir. Prob tarama açısı elektronik olarak kontrol edilebilmelidir.

25) Sistemde ekrandaki gerçek zamanlı veya dondurulmuş doppler spectrumu üzerinde otomatik ölçüm ve hesaplama yapılabilmelidir.
26) Teklif edilen sisteme istenildiğinde harici bir iş istasyonu (workstation) bağlanabilmelidir. Harici iş istasyonu (Bilgisayar sistemi ) en az 160 GB Hard Disk Kapasitesine ve en az 17 inch LCD Monitöre sahip olmalıdır. Bu iş istasyonuna teklif edilen cihazdan alınan hareketli ve durağan görüntüler aktarılabilmelidir. İş istasyonuna aktarılan görüntüler üzerinde ölçüm ve hesaplamalar yapılabilmelidir. Bu iş istasyonunda kalp Dokusu Deformasyon oranı (%strain) ölçülebilecek yazılım ile analiz yapılabilmelidir. İş istasyonuna bağlanan renkli lazerjet prınter yardımıyla rapor ve resimlerin çıktıları A4 formatında alınabilmelidir.
27) Sistem ham veri işleme teknolojisine sahip olmalıdır. (Raw Data veya Active Native data)
28) Sistemde gelişmiş güç yönetimi bulunmalıdır. Sistem direkt fişten çekildiğinde 10 dk boyunca standby da kalabilmeli tekrar fişe takıldığında en son çalışma yapılan sistem ekranı ile devam edilebilmelidir.

BÖLÜM-C: AKSESUARLAR-DÖKÜMANTASYON VE KAYIT GEREÇLERİ:

C-1) 1 (bir) adet siyah/beyaz video printer

C-2) 5 (Beş) rulo siyah beyaz printer kağıdı verilecektir.

C-3) 1 (bir) adet renkli LaserJet printer verilecektir.

C-4) 1 (bir) adet 3 lead EKG kablosu verilecektir

C-5) Yeterli güçte 1 (bir) adet UPS verilecektir.


BÖLÜM-D: MONTAJ, EĞİTİM, GARANTİ:

D-1) Cihazlar orjinal ambalajında teslim edilecektir. Daha önce “demo” amaçlı olarak kesinlikle kullanılmamış olacaktır.

D-2) Satıcı firma cihazın kullanımı ve analiz yöntemleri ile ilgili gerekli olan eğitimi cihaz başında verecektir.

D-3) Cihazlar tüm bileşenleri, aksesuarları ve ek sistemleri ile birlikte yedek parça dahil 2 (iki) yıl süreyle firma garantisi altında olacaktır.

D-4) Cihazının teslimatından itibaren üretici firma tarafından 10 (on) yıl boyunca ücreti mukabilinde yedek parça ve teknik servis sağlama garantisi verilmelidir.

D-5) Firmalar, cihazlar ve eklerine ait yedek parçaların USD veya Euro cinsinden fiyat listesini teklifle birlikte vereceklerdir.

T.C.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ



ERİŞKİN HEMATOLOJİ BİLİM DALI

FİBEROPTİK BRONKOSKOP TEKNİK ŞARTNAMESİ



1. KONU: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı 1 (bir) adet fiberoptik bronkoskop teknik şartnamesidir.

2. TEKNİK ÖZELLİKLER

2.1) Teklif edilen cihaz teşhis ve tedavi amaçlı kullanıma uygun olmalıdır.

2.2) Fleksible özellikte olmalıdır.

2.3) Teklif edilen cihazın saha görüş açısı en az 90 derece olmalıdır.

2.4) Teklif edilen cihazın görüntüsü tam ve net olmalıdır.

2.5) Teklif edilen cihaz soğuk ışık kaynağına gerek duymaksızın çalışabilmeli.

2.6) Teklif edilen cihazın insertion tube çapı 5.1 (±1) mm olmalıdır.

2.7) Teklif edilen cihazın distal çapı en az 5.1 (±1) mm olmalıdır.

2.8) Teklif edilen cihazın yararlı çalışma uzunluğu en az 600 mm olmalıdır.

2.9) Teklif edilen cihazın toplam boyu en az 950 mm olmalıdır.

2.10) Teklif edilen cihazın distal ucun bükülebilme kapasitesi yukarı 160 (±10), aşağı 130

(±5) mm olmalı.

2.11) Teklif edilen cihazın çalışma kanalı çapı en az 2.6 mm olmalıdır.

2.12) Teklif edilen Entübasyon Fiberskop üzerinde entegre dijital kamera, 2.5 inç monitör ve

entegre led ışık kaynağı olmalıdır.

2.13) Entübasyon Fiberskop„a entegre dijital kamerada bulunan XD kart sayesinde,

operasyon sırasında çekilen hastanın video ve fotograf görüntüleri XD kart üzerine

kaydedilebilir olmalıdır. ( 1 GB XD Kart 1.600x1.200 formatında yaklaşık 2.000 resim )

2.14) Ürün CE belgesine sahip olmalıdır.

2.15) ISO 9000 serisi belgelerinden ilgili olanına sahip olmalıdır.

2.16) Üretim hatasına karşı en az 2 (iki) yıl garanti kapsamında olmalıdır.

2.17) Kontrol ve kabul Anabilim Dalımız tarafından belirlenen teknik personelce, sistem ile

eklerinin rutin çalışma şartlarında firmanın ve anlaşmadaki hak ve sorumlulukları da göz

önüne alınmak suretiyle enenmesinden sonra yapılacaktır.

T:C:

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ



ERİŞKİN HEMATOLOJİ BİLİM DALI

DEFİBRALÖTÖR CİHAZI (MONİTÖRLÜ, BİFAZİK) TEKNİK ŞARTNAMESİ

1. KONU: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı 4 (dört) adet defibrilatör cihazı (monitörlü, bifazik) teknik şartnamesi

2. TEKNİK ÖZELLİKLER

2.1) Cihaz 220±%10 V, 50±% Hz şebeke gerilimi ile çalışacaktır

2.2) Cihaz dahili bataryaya sahip olacaktır.

2.3) Cihazda hem manuel hem de yarı-otomatik çalışma modları olacaktır. Cihaz yarı-otomatik modda çalışırken opsiyonel olarak satın alınabilecek pedlerden alınan EKG sinyallerini içindeki analiz programıyla izleyip yorumlayacaktır. Bunun sonucunda hastaya şok verilip verilmemesine cihaz kara verecek ayrıca kullanıcıya görsel veya işitsel olarak uyarıda bulunacaktır.

2.4) Cihaz üzerindeki kaşıklarla veya hastaya bağlanan pedler üzerinden defibrilasyon uygulayacaktır.

2.5) Cihaz üzerindeki kontrol paneli ve sternum kaşık üzerinden defibrilasyon enerji seviyesi seçilecektir.

2.6) Cihaz EKG sinyallerinin izleneceği ekrana ve kaydedici ye (printer) sahip olacaktır

2.7) Cihaz EKG sinyallerini hem defibrilatör kaşıklarından veya pedlerinden hem de EKG elektrotlarından (hasta kablosundan) alacaktır.

2.8) Kaydedici kağıt genişliği en az 50 (elli) mm ve kağıt sürme hızı en az 22 (yirmiiki) mm/sn olacaktır.

2.9) Kaydedici üzerindeki yazıcı ısıya duyarlı kağıda baskı yapan (thermosensitive) özellikte olacaktır. Kaydedici manuel olarak çalıştırılabileceği gibi alarm veya defibrilasyon sırasında otomatik olarak kayıt yapacaktır.

2.10) Kaydedici EKG çizgisi ile birlikte en az tarih, saat ve nabız bilgilerini yazdıracaktır.

2.11) Bataryanın şarjı zayıfladığında cihazın ekranı üzerinden görülecektir.

2.12) Cihaz defibrilasyon için şarj edildikten sonra kullanılmazsa otomatik olarak deşarj olacaktır.

2.13) Cihaz şoklamayı bifazik dalga formu ile yapacaktır. Bu yöntemle verilen elektrik akımı hastanın kalbinden her iki yönde geçecek ve böylece az miktarda enerji ile etkili bir defibrilasyon gerçekleştirecektir.

2.14) Cihazın yarı otomatik modda eksternal enerji değerleri, sabit en az 150 (yüzelli) joule veya kademeli olarak ayarlanan enerji değerlerini verecektir.

2.15) Defibrilatör eksternal enerji değeri manuel modda en az 2-270 joule aralığını kapsayacak ve bu aralıktaki enerji değerleri kademeli olarak ayarlanacaktır.

2.16) Cihazın kalp atım hızı ölçüm aralığı en az 30-280 bpm olacaktır.

2.17) Cihazın bataryası tam dolu iken 200 joule’lik en az 50 adet defibrilasyon veya en az 100 dakika devamlı monitörizasyon sağlayacaktır.

2.18) Cihaz bataryası tam dolu iken 270 joul’lük enerji için en fazla 6-7 saniyede şarj seviyesine ulaşacaktır.

2.19) Cihazda EKG sinyali olarak 3-lead EKG kablosu I, II, III derivasyonları ayrıca opsiyonel olarak 5 lead EKG kablosu kullanıldığında I, II, III, aVR, aVL, aVF, VX derivasyonları izlenecektir.

2.20) Cihazın EKG genlik ayarı en az 0,5-1-2-4 olarak ayarlanabilecektir.

2.21) Cihaz ekranında düşük enerji seviyesi (low battery) uyarısı verdiği anda dahi en az 5 (beş) adet defibrilasyon veya 4 (dört) dakika devamlı monitörize sağlayacaktır.

2.22) Cihaz opsiyonel olarak internal kaşık satın alındığında, internal defibrilasyon uygulamalarında kullanılabilmelidir.

2.23) Cihazla birlikte aşağıdaki aksesuarlar standart olarak verilecektir.

3 lead ECG cable………………………1 paket

Disposable AED Pedi (10’lu)………….1paket

AED kablosu…………………………..1 adet

4 rulo yazıcı kağıt

Güç kablosu…………………………....1 adet

Kullanma klavuzu……….......................1adet

2.24) Cihazda yetişkin ve pediatrik kaşıklar üst üste ayrı ayrı monte edilebilir olacaktır.

2.25) Ürün CE belgesine sahip olmalıdır.

2.26) ISO 9000 serisi  belgelerinden ilgili olanına sahip olmalıdır.

2.27) Üretim hatasına karşı en az 2 (iki) yıl garanti kapsamında olmalıdır.

2.29) Garanti süresinin dolmasından sonraki 10 (on) yıl boyunca ücreti karşılığı yedek parça temini ve servis garantisi verilecektir.

2.30) Kontrol ve kabul Anabilim Dalımız tarafından belirlenen teknik personelce, sistem ile eklerinin rutin çalışma şartlarında firmanın ve anlaşmadaki hak ve sorumlulukları da göz önüne alınmak suretiyle denenmesinden sonra yapılacaktır.


T.C.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ERİŞKİN HEMATOLOJİ BİLİM DALI
EKG CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ
1. KONU: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı 6 (altı) adet EKG cihazı teknik şartnamesidir.

2. TEKNİK ÖZELLİKLER
2.1) Cihaz 3 (üç), 6 (altı) ve 12 (oniki) kanallı EKG kayıt modlarına sahip olmalıdır.

2.2) Cihazda en az 50 (elli) Hz. lik AC parazit filtresi ve ana çizgi kayması önleyici özellik bulunmalıdır.

2.3) Cihaz kullanılmadığı süre içersinde fazla batarya tüketimini engellemek için belli bir süre içinde kendiliğinden kapanmalıdır.

2.4) Cihazda EKG ritmini ve morfolojisini analiz eden program bulunmalıdır.

2.5) Cihaz tamamen mikroişlemci denetimli olmalı, tüm ayarlar dokunmatik tuşlar ile yapılabilmelidir.

2.6) Cihaz 220 V /50 Hz. şehir cereyanı ve şarj edilebilir bataryası ile çalışmalıdır. 220 V güç kaynağı cihazın içinde olmalı, cihazdan bağımsız bir adaptöre ihtiyaç olmamalıdır.

2.7) Bataryalar şarj edilebilir olmalıdır. Dışardan şarj aletine gerek duyulmamalıdır. Tam dolu batarya ile en az 2 saat EKG çekebilmelidir.

2.8) Cihaz termal yazıcıya sahip olmalıdır.

2.9) Cihazın yazıcısında A4 formatında termal kâğıt veya en az 20 (yirmi) cm eninde sürekli form Z- katlamalı termal kâğıt kullanılmalıdır.

2.10) Kaydedici hızı 25 ve 50 mm/sn olarak seçilebilmelidir.

2.11) Ekranda aynı anda 12 derivasyon izlenebilmeli, traseler KAYAN ÇUBUK (Moving bar= yöntemi ile yenilenmelidir. Her bir trase değişik renkte izlenebilmelidir. Ekran tarama hızı: 12,5 mm/sn, 25 mm/sn, 50 mm/sn, 100 mm/sn olarak ayarlanabilmelidir.

2.12) Cihazda standart derivasyon gruplarına ilave olarak, kullanıcı tarafından özel derivasyon grubu oluşturulabilmelidir.

2.13) Cihazın en az 30 hastanın bilgilerini (hasta numarası, adı-soyadı, yaş, boy, kilo, cinsiyet, ptokol no) hafızasında saklayabilmeli. Hafızaya en az 10’ar saniyelik trase, en az 90 sn boyunca seçilen ritm derivasyonu ve ölçüm sonuçlarını saklayabilmeli. Enerjinin kesilmesi, bataryanın bitmesi gibi durumlarda hafızada bulunan bilgiler kaybolmamalıdır. Hafızaya kayıtlı bilgiler tekrar ekrana çağrılabilmeli, kağıda kayıt alınabilmelidir.

2.14) Ekranda kalp atım hızı, sistol göstergesi, ekran tarama hızı, EKG kazancı, hasta numarası, izlenen derivasyonlar, batarya şarj durum göstergesi, kalan boş hafıza miktarı ve kullancıyı uyarıcı mesajlar olmalıdır. Cihaz: EKG kablosu temassızlığı, bataryadan kalan şarjın azalması, kaydedici kağıdın bitmesi, kalp atım hızının ayarlanan alarm limit değerinin üzerine çıkması veya altında inmesi gibi durumlarda kullanıcıyı uyarmalıdır.

2.15) Kalp atım hızı için alarm olmalı, kalp atım hızı ayarlanan alarm limitleri dışına çıktığında kullanıcı ekranda mesaj ve ses ile uyarılmalıdır.

2.16) Cihaz tüm derivasyonların: P, Q, R, S, T genliklerini, ST seviyelerini, P, PQ, Q, R, S, T, QRS, QT ve QTc sürelerini, ölçebilmelidir. Ayrıca P, QRS, T açılarını, averaj RR süresini ölçebilmelidir.

2.17) Cihaz ekran üzerinde EKG traselerinin rahat izlenebilmesi için durdur (freze) özelliğine sahip olmalıdır.

2.18) EKG girişi defibrilatör korumalı olmalıdır.

2.19) Cihaza istenildiğinde lazer yazıcıya bağlanabilmeli ve A4 kağıda EKG çıktısı alınabilmelidir.

2.20) Cihazın monitörü, termal kaydedicisi ve klavyesi tek bir gövde üzerinde olmalı ve cihaz klinik içerisinde taşınabilmesi için portatif olmalıdır.

2.21) Cihaza uyumlu 4 adet EKG kablosu cihazla birlikte verilmelidir.

2.22) Cihazla birlikte, cihazı taşınabilir kılmak için her bir cihaz için tekerlekli taşıma arabası verilmelidir.

2.23) Cihazla birlikte ilk kullanım için en az 10 top uygun kâğıt verilmelidir.

2.24) Ürün CE belgesine sahip olmalıdır.

2.25) ISO 9000 serisi  belgelerinden ilgili olanına sahip olmalıdır.

2.26) Üretim hatasına karşı en az 2 (iki) yıl garanti kapsamında olmalıdır.

2.27) Garanti süresinin dolmasından sonraki 10 (on) yıl boyunca ücreti karşılığı yedek parça temini ve servis garantisi verilecektir.
2.28) Kontrol ve kabul Anabilim Dalımız tarafından belirlenen teknik personelce, sistem ile eklerinin rutin çalışma şartlarında firmanın ve anlaşmadaki hak ve sorumlulukları da göz önüne alınmak suretiyle denenmesinden sonra yapılacaktır.

T:C:


GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ERİŞKİN HEMATOLOJİ BİLİM DALI



NEBULİZATÖR CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ



KONU: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı 10 (on) adet nebülizatör teknik şartnamesidir.

2. TEKNİK ÖZELLİKLER


  1. Teklif edilecek cihaz medikal amaçlı olarak çapraz enfeksiyonu engelleyecek bir yapıda dizayn edilmiş olmalıdır.




  1. Cihaz 1 ila 5 mikron aerosol partikülleri oluşturabilecek özelliğe sahip olacaktır.




  1. Cihaz, sodyum hipoklorit veya alkol ile effektif bir biçimde dezenfekte edilebilmelidir.




  1. Cihazın elektrostatik filtresi saflaştırılmış hava sağlayabilmesi için 0.1 mikrondan daha büyük partikülleri tutabilmelidir.




  1. Cihaz filtre alarmı verebilmeli.




  1. Cihazın hava girişleri kolayca sökülebilmeli ve temizlenebilmelidir. Drenaj hortumu ve su seviye sensörü dezenfeksiyon edilebilmek için sökülüp takılabilir olmalıdır.




  1. Cihaz sessiz çalışmalı ve gürültü seviyesi hastayı rahatsız etmemelidir.




  1. Cihazın fanı kontrol edilebilir yapıda olmalıdır.




  1. Cihazın üzerinde yapılan ayarları ve çalışma koşullarını gösteren LCD ekranı bulunmalıdır.




  1. Cihazda gece modu özelliği olmalı ve istenildiğinde gece moduna alınarak LCD ekranı karartılabilmelidir.




  1. Cihazın nebulizasyon oranı 2.5mL/dk’dan büyük olmalıdır.




  1. Cihazın zamanlayıcısı 0-30 dakika arasında veya sürekli modda ayarlanabilmelidir.




  1. Cihazın medikasyon kabının hacmi en az 150 mL olmalıdır.




  1. Cihazla birlikte orijinal tekerli standı ve ilave su şişesi verilecektir.




  1. Cihazın ağırlığı 3.8 kg’ dan fazla olmamalıdır.




  1. Teklif edilen cihazlar en az 2 ( iki ) yıl süreyle kullanıcı hatasına bağlı olmayan, montaj ve imalat hatalarına karşı garantili olacaktır.



  1. Ürün CE belgesine sahip olmalıdır.

  2. ISO 9000 serisi  belgelerinden ilgili olanına sahip olmalıdır.

  3. Üretim hatasına karşı en az 2 (iki) yıl garanti kapsamında olmalıdır.

  4. Kontrol ve kabul Anabilim Dalımız tarafından belirlenen teknik personelce, sistem ile eklerinin ve konulacak mekane boyutunun uygunluğu, rutin çalışma şartlarında firmanın ve anlaşmadaki hak ve sorumlulukları da göz önüne alınmak suretiyle denenmesinden sonra yapılacaktır.

  5. Garanti süresinin dolmasından sonraki 5 (beş) yıl boyunca ücreti karşılığı yedek parça temini ve servis garantisi verilecektir.

T.C.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ERİŞKİN HEMATOLOJİ BİLİM DALI
TRANSPORT İÇİN OKSİJEN TÜPÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ


  1. KONU: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı 6 (altı) adet transport için oksijen tüpü teknik şartnamesidir.

  2. TEKNİK ÖZELLİKLERİ:

  1. Tüp acil servislerde ve evde kullanım amaçlı tasarlanmış olmalıdır.

  2. Oksijen Tüpü az 5 lt kapasiteli olmalıdır.

  3. Tüp EN 1975 standardına göre üretilmiş olmalıdır.

  4. Tüp ventili TSE 1520 standartlarını taşımalıdır.

  5. Ventil açma kapaması plastik bir kelebek ile yapılmalıdır.

  6. Tüp TS EN 1089-3 standardına göre, oksijen için RAL 9001 renkte boyanmış olmalıdır.

  7. Tüpün ventil ölçüsü içindeki gaza göre mutlak farklı ölçülerde olması gerekir. Oksijen için bu ölçü ¾ olmalıdır. (TSE 1520 )

  8. Tüp üzerinde; imalatçı firma, imalat tarihi, tüp gaz cinsi, tüp su hacmi, tüp deney ve işletme basıncı, tüp seri nosu mutlaka numaratör ile gövde üzerinde belirtilmiş olmalıdır.

  9. Tüp işletme basıncı oksijen için 150 bar – test basıncı 225 bar olmalıdır.

  10. Oksijen tüpü, 6061 T6 alüminyum malzemeden, dikişsiz olarak imal edilmiş olmalıdır.

  11. Regülatör sistemi dahil olmalıdır.

  12. Teklif edilen cihazlar en az 2 ( iki ) yıl süreyle kullanıcı hatasına bağlı olmayan, montaj ve imalat hatalarına karşı garantili olacaktır.

  13. Garanti süresinin dolmasından sonraki 10 (on) yıl boyunca ücreti karşılığı yedek parça temini ve servis garantisi verilecektir.

  14. Üretici firmanın TSE Hizmete Yeterlilik Belgesi olmalıdır.

  15. Üretici firma Sanayi ve Ticaret Bakanlığından onaylı Satış Sonrası Hizmete Yeterlilik Belgesine sahip olmalıdır.

  16. Üretici firma ISO 9001 kalite yönetim sistemi belgesine sahip olmalıdır.

  17. Üretici firma ISO 13485 kalite yönetim sistemi belgesine sahip olmalıdır.

  18. Üretici firma ISO 14001 çevre yönetim sistemi belgesine sahip olmalıdır.

  19. Tüp Pi Sertifikalı olmalıdır.

  20. Kontrol ve kabul Anabilim Dalımız tarafından belirlenen teknik personelce, sistem ile eklerinin rutin çalışma şartlarında firmanın ve anlaşmadaki hak ve sorumlulukları da göz önüne alınmak suretiyle denenmesinden sonra yapılacaktır.

T.C.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ERİŞKİN HEMATOLOJİ BİLİM DALI

NEGATOSKOP TEKNİK ŞARTNAMESİ




  1. KONU: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı 6 (altı) adet negatoskop teknik şartnamesidir.




  1. TEKNİK ÖZELLİKLERİ



  1. Negatoskobun metal kısımları elektrostatik beyaz boyalı olmalı ve temizliğe olanak sağmalıdır.

  2. Negatoskop üzerinde, üstüne film konulduğu zaman askıda kalmasını sağlayacak uygun ekipman bulunmalıdır.

  3. Negatoskop görüntüleme alanı beyaz renkli ve uzun süreli kullanımda renk değişikliğine uğramayacak kalitede plexiglastan imal edilmiş olmalıdır.

  4. Negatoskop üzerinde ve ön yüzünde açma kapatma anahtarı olmalıdır.

  5. Negatoskobun filmleri okumayı kolaylaştıran özel ışık rengi ve en az 4750 Lm x 2 ışık gücü olmalıdır.

  6. Negatoskop titreşimsiz ve sabit ışık sağlayarak minimum göz yorgunluğu yaratmalıdır.

  7. Negatoskop dekoratif ve ince görünüme sahip olmalıdır.

  8. Negatoskobun duvara monte edilebilmesi için uygun aparatı olmalıdır.

  9. Negatoskobun ölçüsü yaklaşık 555x1200x25 mm (± 50mm) olmalıdır.

  10. Üretici firmanın TSE Hizmete Yeterlilik Belgesi olmalıdır.

  11. Üretici firma Sanayi ve Ticaret Bakanlığından onaylı Satış Sonrası Hizmete Yeterlilik Belgesine sahip olmalıdır.

  12. Ürün CE belgesine sahip olmalıdır.

  13. ISO 9000 serisi  belgelerinden ilgili olanına sahip olmalıdır.

  14. Üretim hatasına karşı en az 2 (iki) yıl garanti kapsamında olmalıdır.

  15. Kontrol ve kabul Anabilim Dalımız tarafından belirlenen teknik personelce, sistem ile eklerinin rutin çalışma şartlarında firmanın ve anlaşmadaki hak ve sorumlulukları da göz önüne alınmak suretiyle denenmesinden sonra yapılacaktır.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ERİŞKİN HEMATOLOJİ BİLİM DALI


LAMİNAR AKIM KABİNİ TEKNİK ŞARTNAMESİ
1. KONU: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı 1 (bir) adet laminar akım kabini teknik şartnamesi

2. TEKNİK ÖZELLİKLER

  1. Cihaz numuneyi ( ürün ), kullanıcıyı, çevre ve ortamı koruyan nununelerin temiz ve steril ortamda karıştırılabilmesi, işlenebilmesi amaçlı temiz, steril laminar biyogüvenlik çalışma kabini olmalıdır.

  2. Cihaz Class II ( IIA-IIB ) standartlarında olmalıdır.

  3. Cihazda pozitif ve negatif basınçları oluştıran homojen dikey akışlı laminar flow ve eksoz özelliğine sahip sistem bulunmalıdır.

  4. Ön bölümden alınan % 10-40 oran aralığında ayarlı temiz hava ulpalara gitmeden önce filtreden geçmelidir.

  5. Cihazda eksoz havası % 10-40 oranında ulpa filtreden geçirilerek ortama verilmelidir.

  6. Kabin içi paslanmaz çelikten olup, 3 parça halindedir ve kolayca sökülüp temizlenebilmektedir.

  7. Cihaz elektronik dokunmatik panele sahip ve mikro işlem kontrollü olmalıdır. Ayrıca kontrol paneli kullanıcının tam karşısında ortada yer almalıdır.

  8. Kontrol panelinde digital ulpa tıkanıklık göstergesi, görülebilir ve duyulabilir alarm, cihazın toplam çalışma süresini gösteren digital sayacı, cihazın o andaki çalışma sürecini gösterir digital sayacı bulunmalıdır.

  9. Cihazın gürültü seviyesi < 60 dBA olmalıdır.

  10. Cihazın maksimum güç tüketimi 220-240 VAC/50Hz modeller için 312 W/1.35 A; 110-130 VAC/ 60 Hz modeller için 412 W/3.43A olmalıdır.

  11. Cihazın ön kapakları asansör tipte olmalıdır, cihaz tablasına kadar tamamen kapanabilmelidir.

  12. Cihazın standart iki adet ULPA filtresi olmalıdır. Filtreler en az % 99,9995 verimlilikte 0,3 ve 0,12 mikron büyüklükteki partikülleri tutabilmelidir.

  13. Kabin içine ve aşağı yöne akış hızı LCD ekranda görülebilmelidir.

  14. UV lamba kapatılmadığı takdirde otomatik olarak kapanmalıdır.

  15. Cihazın yan tarafları lamine edilmiş camdan ve kabin içi paslanmaz çelik olmalıdır.

  16. Cihazın alt tablasında, çalışma alanına verilen lamine edilmiş havanın emilmesi için delikler olmalı ve bu deliklerden emilen havanın %70 tekrar fitre edilip çalışma yüzeyine % 30 u çıkışta ULPA filteresinden geçirilerek oda içine verilmelidir.

  17. Cihazın iç aydınlatılması gölgesiz ve göz almayan değeri 1200 lüxün üzerinde olan floresan lamba ile sağlanmalıdır.

  18. Eksoz havanın volumetrik hızı saatte en az 356cmh / 210 cfm olmalıdır.

  19. Cihaz EN 12469:2000 standartına uymalıdır.

  20. Cihaz 220 V / 50 Hz şehir cereyanı ile çalışmalıdır.

  21. Kontaminasyon riski olan hava kanalları negatif basınçla çevrili olmalı, böylece çalışma alanına giden havaya partikül karışması önlenmiş olmalıdır

  22. Cihaz aşağıdaki standartlara uygun olmalıdır;

  • Genel gerekler; IEST-RP-CC002.2 ve AS 1386.5

  • Hava Temizliği; ISO 14664.1 Class 3, IEST-G-CC1001, IEST-G-CC1002

  • Filtre Performans; IEST-RP-CC034.1, IEST-RP-CC007.1, IEST-RP-CC001.3 ve EN1822

  • Elektrik güvenliği; IEC 61010-1/EN 61010-1/UL 3101-1/CSA C22.2 No. 1010.1-92

  • Çalışma alanın içindeki hava temizliği ise; ISO 14644.1 Class 3, Us Federal Standard 209E Class 1 /M1.5, AS 1386 Class 1.5, JIS B9920 Class 3, BS5295 Class C, Class M10,000 KS 27030.1 ve VDI 2083 ve AFNOR X44101 temizlik sınıflarına eşdeğer olmalıdır.

23.Cihaz aşağıdaki testlerden geçirilmiş olmalıdır.

  • İçeri ve dışarı hava akış hızı testleri

  • Filtre doğruluğu için aerosol testleri

  • Işık,gürültü,titreşim testleri

  • Hava akış modeli testleri

  • Elektrik Güvenlik Testleri

24.Cihazla birlikte aşağıdaki aksesuarlar ile birlikte verilmelidir.

Gaz Vanası; DIN Standartı 12920 ve DIN 12898’ye uygun olmalı

UV Lamba 253.7 nm

Tekerlekli Stand; yüksekliği 71 cm olamlıdır.

25. Cihaz taşıyıcı masa ayakları ile birlikte olmalı, ayak yükseklikleri

ayarlanabilmelidir.(75-85 cm.)

26. Ithalatçı firma ithal ettiği ürün için TSE teknik servis yeterlilik belgesi olmalı ve Sanayi ve Ticaret Bakanliğindan alınmış Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgesini vermelidir.

27.Ithalatçı firma teklif ettiği cihazın Türkiye tek temsilcisi olduğunu belgelemeli ayrıca üretici firmanın ISO 9001 belgesini ve TURKAK belgesini vermelidir

28.Teklif veren firma, satış için ithalatçı firmanın satış yetki belgesine sahip olmalıdır.

29.Cihaz 2 yıl süre ile fabrikasyon ve montaj hatalarına karşı garantili olmalıdır. 10 (on) yıl boyunca ücreti mukabili yedek parça temini ve servis garantisi olmalıdır. Garanti taahhütnamesi hem cihazın üretimini yapan şirket hem de bu üretici şirketin Türkiye Temsilciliğini yapan firma tarafından verilecektir.

30. Üretici firma Türkiye Temsilcisini değiştirdiği takdirde yukarıda bahsedilen özelliklere sahip nitelikli bir teknik servis uygulamasını kesintisiz olarak devam ettireceğini taahhüt edecektir.

31. Üretici firma el değiştirdiği takdirde yeni firmaya satış yapılırken garanti ve teknik bakım ile ilgili yükümlülüklerini de devredeceğini taahhüt edecektir.

32. Kontrol ve kabul Anabilim Dalımız tarafından belirlenen teknik personelce, sistem ile eklerinin rutin çalışma şartlarında firmanın ve anlaşmadaki hak ve sorumlulukları da göz önüne alınmak suretiyle denenmesinden sonra yapılacaktır.

T.C.


GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ERİŞKİN HEMATOLOJİ BİLİM DALI


MOBİL ASPİRATÖR TEKNİK ŞARTNAMESİ
1. KONU: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı 4 (dört) adet mobil aspiratör teknik şartnamesidir.
2. TEKNİK ÖZELLİKLER

  1. Cihaz; acil üniteleri, poliklinik, muayene odaları ve hasta başı uygulamalarındaki aspirasyon işlemlerinde kullanıma uygun ve portatif olmalıdır.

  2. Cihaz 134 derecede steril edilebilen en az 1,5 litre kapasiteli bir plastik kavanoza sahip olmalıdır. Kavanoz cihazın yan tarafında bulunan kısma rahatça takılıp çıkarılabilir özellikte olmalıdır. Kavanoz klinik alanı dışına kadar açılmadan taşınabilmelidir.

  3. Cihazın kavanoz kapağında, taşmayı ve toplanan atıkların pompaya kaçmasını önleyen şamandıra sistemi bulunmalıdır. Cihaz üzerinde bir adet bakteri tutucu filtre bulunmalıdır.

  4. Cihazın gövde malzemesi ABS plastik olmalıdır.

  5. Cihaz, orta vakum ve yüksek hava akışı üretmelidir.

  6. Cihaz üzerinde 0 ile 450 mmHg (Deniz seviyesinde) aralığında, uygulanan vakum değerini izlemeyi sağlayan bir vakummetre olmalıdır.

  7. Cihazın ortama verdiği gürültü seviyesi maksimum 45 desibel olmalıdır.

  8. Cihaz üzerinde hava kaçak sistemi ile çalışan ve vakum değerini ayarlamaya yarayan vakum ayar düğmesi bulunmalıdır.

  9. Cihaz yağsız tip vakum pompasına sahip olmalıdır.

  10. Cihaz en az 22 lt/dak. hava akışı sağlayacak güçte olmalıdır.

  11. Cihazın üzerinde bir adet ışıklı açma-kapama düğmesi bulunmalıdır.

  12. Cihaz hareketli bir sehpaya sahip olup, sehpa üzerine sabitlenebilmelidir. Cihaz sehpası sert plastikten yapılmış tekerlekli beş ayağa sahip olmalıdır.

  13. Cihaz 220 Volt, 50-60 Hz şehir cereyanı ile çalışabilmelidir.

  14. Cihaz ile birlikte aşağıdaki standart aksesuarlar verilmelidir.

    • 2 metrelik aspirasyon hortumu 1 Adet

    • Aspirasyon kanülü 1 Adet

  1. Cihaz imalat ve montaj hatalarına karşı 2 (iki) yıl garantili olmalıdır. Garanti süresinin dolmasından sonraki 10 yıl boyunca ücreti karşılığında yedek parça temin garantisi olmalıdır.

  2. Cihaz ile birlikte Sanayi ve Ticaret Bakanlığından onaylı Garanti Belgesi verilmelidir.

  3. Üretici firma TSE Hizmete Yeterlilik Belgesine sahip olmalıdır.

  4. Üretici firma Sanayi ve Ticaret Bakanlığından onaylı Satış Sonrası Hizmetleri Yeterlilik Belgesine sahip olmalıdır.

  5. Üretici firma ISO 9001 kalite yönetim sistemi belgesine sahip olmalıdır.

  6. Üretici firma ISO 13485 kalite yönetim sistemi belgesine sahip olmalıdır.

  7. Üretici firma ISO 14001 çevre yönetim sistemi belgesine sahip olmalıdır.

Cihaz TS 5134-1 EN ISO 10079-1, EN 60601-1 standartlarına uygun olup TSE ve CE belgeli olmalıdır

22.Kontrol ve kabul Anabilim Dalımız tarafından belirlenen teknik personelce, sistem ile eklerinin rutin çalışma şartlarında firmanın ve anlaşmadaki hak ve sorumlulukları da göz önüne alınmak suretiyle denenmesinden sonra yapılacaktır.



T.C.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ



ERİŞKİN HEMATOLOJİ BİLİM DALI
DİKEY TİP -85 C DERİN DONDURUCU TEKNİK ŞARTNAMESİ
1. KONU: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı 1 (Bir) adet dikey tip -85 derece derin dondurucu teknik şartnamesidir.

2. TEKNİK ÖZELLİKLER

  1. Kaskad sistem çalışan çift kompresörlü

  2. -50 C ile -85 C arasında dondurucu değeri ayarlama, ve bu değeri +1 C hassasiyetle koruma

  3. Dijital kontrol sistemi

  4. CFC içermeyen soğutucu gaz

  5. Paslanmaz çelik raflar,

  6. Açık kalan kapı alarmı,

  7. Elektrik kesintisi alarmı,

  8. Kapı kanadında otomatik defrost,

  9. Kondenser içerisinde toz ve kir ulaşmasını önleyen hava filtresi,

  10. 51 dB(A)’dan az seviyede sesli çalışma,

  11. İki tanesi kilitli dört adet tekerlekle kolay taşınabilme,

  12. 220 V/ 50 Hz elektrik beslemesi,

  13. Isı kaydedicisi,

  14. Çift kompresörlü olmalıdır

  15. Karbondioksit backup sistemi olmalı

  16. Üretici firma ISO belgeli,

  17. Ürün CE sertifikalı olmalıdır.

  18. Cihazın iç hacmine uygun şekilde yerleştirilebilen 5 adet Rack sistemi ve 20 adet karton saklama kutusu cihaz ile birlikte verilmelidir.

  19. 2.4) Ürün CE belgesine sahip olmalıdır.

  20. 2.5) ISO 9000 serisi  belgelerinden ilgili olanına sahip olmalıdır.

  21. 2.6) Üretim hatasına karşı en az 2 (iki) yıl garanti kapsamında olmalıdır. Garanti süresinin dolmasından sonraki 10 (on) yıl boyunca ücreti karşılığı yedek parça temini ve servis garantisi verilecektir.




  1. Kontrol ve kabul Anabilim Dalımız tarafından belirlenen teknik personelce, sistem ile eklerinin rutin çalışma şartlarında firmanın ve anlaşmadaki hak ve sorumlulukları da göz önüne alınmak suretiyle denenmesinden sonra yapılacaktır.

Yüklə 123,53 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©www.genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə