Acik ihale usulu



Yüklə 39,83 Kb.
tarix08.12.2017
ölçüsü39,83 Kb.
#14673

KİK‘e GÖRE

AÇIK İHALE USULU İLE İHALE EDİLEN YAPIM İŞLERİNDE

UYGULANANAN YETERLİK KOŞULLARI



II- İHALEYE KATILMAYA İLİŞKİN HUSUSLAR




Madde 7- İhaleye Katılabilmek İçin Gereken Belgeler ve Yeterlik Kriterleri 7.1-İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:





  1. Tebligat için adres beyanı; ayrıca irtibat için telefon numarası ve faks numarası ile elektronik posta adresi.

b) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi.

1-Gerçek kişi olması halinde, ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge.

2- Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.

c) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.

1-Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.

2- Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

d) Bu Şartnamenin 10 uncu maddesinin (a), (b), (c), (d), (e), (g) ve (i) bentlerinde sayılan durumlarda olunmadığına ilişkin taahhütname,

e) Şekli ve içeriği bu Şartnamede belirlenen teklif mektubu.

f) Bu Şartnamede belirlenen geçici teminat.


  1. 7.2 ve 7.3 üncü maddelerde belirtilen, şekli ve içeriği Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde düzenlenen yeterlik belgeleri.

h) Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi.

i) İsteklinin ortak girişim olması halinde, şekli ve içeriği bu Şartnamede belirlenen iş ortaklığı veya konsorsiyum beyannamesi.

j) Bu şartnamenin 19 uncu maddesinde istenmesi halinde, isteklilerin alt yüklenicilere yaptırmayı düşündükleri işlerin listesi.

k) Bu şartnamenin 8 nci veya 36.4 üncü maddelerinde istenmesi halinde, “yerli istekli” olunduğuna ilişkin Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde belirtilen belgeler.

l) İhale dokümanının satın alındığına dair belge.

m) Bu Şartnamenin “VI- DİĞER HUSUSLAR” kısmında istenmesi halinde, Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nin 34 üncü maddesinin son fıkrasında belirtilen belgeler.

n) Tüzel kişi istekli tarafından sunulan iş deneyim belgesinin, aynı tüzel kişinin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde sunulacak İş Deneyim Belgesinin Başka Bir Tüzel Kişiye Kullandırılmayacağına İlişkin Taahhütname.

o) Ortağı olduğu veya hissedarı bulunduğu tüzel kişiliklere ilişkin beyanname.


Ortak girişimlerde, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin (b), (c), (d), (k) ve (o) bentlerindeki belgeleri ayrı ayrı sunmaları gerekir.
7.2-Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
7.2.1- Teklif edilen bedelin % 10’undan az olmamak üzere, istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakit kredisini veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini gösterir yerli veya yabancı bankalardan alınacak belgelerin (standart form KİK030.0/Y, KİK030.1/Y) verilmesi zorunludur.
Gerek görüldüğünde, bu belgelerin ilgili bankanın genel müdürlüğünden veya şubesinden teyidi idarelerce yapılır. Faks ile yapılan teyitlerin, en az iki yetkilinin imzasını taşıması gerekir.
İş ortaklıklarında, bu belgeler hisseleri oranına bakılmaksızın ortaklarca müştereken karşılanabilir.
7.3-Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
7.3.1- İsteklinin, son on beş yıl içinde yurt içinde ve yurt dışında kamu veya özel sektörde sözleşme bedelinin en az % 70'i oranında gerçekleştirdiği veya % 50’si oranında denetlediği veyahut yönettiği idarece kusursuz kabul edilen ihale konusu iş veya benzer işlerle ilgili deneyimini gösteren ve teklif edilen bedelin % 70’i oranından az olmamak üzere tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesinin verilmesi zorunludur.
İş ortaklıklarında, pilot ortağın istenen asgari iş deneyim tutarının tamamını, diğer ortakların her birinin ise, istenen asgari iş deneyim tutarının %10’ unu sağlaması gerekir.
İş deneyimini gösteren belgeler, isteklinin ihale konusu iş veya benzer işlerdeki deneyimini ortaya koyan ve bu Yönetmelikte yazılı esas ve usullere göre düzenlenerek verilen ve değerlendirilen; iş bitirme belgesi, iş durum belgesi, iş yönetme belgesi ve iş denetleme belgesidir.
7.3.2--Anahtar Teknik Personel ve Taahhüt Edilecek Teknik Personel:

7.3.2.1 - Anahtar Teknik Personel:

NO

ADET

POZİSYONU

MESLEKİ ÜNVANI

MESLEKİ ÖZELLİKLERİ

01*

1

Koordinatör

Elektrik Müh., Elk-Elektronik Müh,İnşaat Müh,Makine Müh

Benzer işlerde

En az 5 yıl tecrübeli

02**

1

Uzman Müh.

Elektrik Müh., Elk-Elektronik Müh,İnşaat Müh,Makine Müh

Benzer işlerde


En az 5 yıl tecrübeli

01. ve 02. sırada belirtilen personel, başka bir firmada teknik personel olarak gösterilemez.
7.3.2.2 - Teknik Personel Taahhütnamesi ve Listesi:

NO

ADET

POZİSYONU

MESLEKİ ÜNVANI

MESLEKİ ÖZELLİKLERİ

01

1

Şantiye Şefi

Elektrik Müh, Elk-Elektronik Müh,İnşaat Müh, Makine Müh

Benzer işlerde

En az 2 yıl tecrübeli



7.4-Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler: 154 kV. ve daha yukarı gerilimli E.İ.Hatlarının yapım işleri
7.5 ------

7.6. Belgelerin sunuluş şekli

7.6.1-İstekliler, yukarıda sayılan belgelerin aslını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini vermek zorundadır.
7.6.2- Noter onaylı belgelerin aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıması zorunlu olup, sureti veya fotokopisi görülerek onaylanmış olanlar ile “ibraz edilenin aynıdır” veya bu anlama gelecek bir şerh taşıyanlar geçerli kabul edilmeyecektir.
7.6.3-İstekliler, istenen belgelerin aslı yerine ihaleden önce idarenin yetkili personel tarafından “aslı idarece görülmüştür” veya bu anlama gelecek şerh düşülen ve aslı kendilerine iade edilen belgelerin suretlerini de tekliflerine ekleyebilirler.
7.6.4- Aşağıda 7.6.4.1 de belirtilen belgeler dışında yerli veya yabancı isteklilerce sunulacak yabancı ülkelerden temin edilen belgelerin, ait olduğu ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve alındığı ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylı olması gerekir. Ancak, Yabancı Resmi Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesine taraf ülkelerden sağlanan ve bu sözleşmenin 1 nci maddesi kapsamındaki resmi belgeler, “apostille” kaşesi taşıması kaydıyla belgelerin alındığı ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya Türk Dışişleri Bakanlığı onay işleminden muaftır. Türkiye Cumhuriyeti ile diğer devlet veya devletler arasında belgelerdeki imza, mühür veya damganın tasdik işlemini belirli işlemlere bağlı tutan hükümler içeren bir anlaşma veya sözleşme bulunduğu takdirde, bu ülkelerden sağlanan belgelerin onayı bu anlaşma veya sözleşme hükümlerine göre yaptırılabilir.
7.6.5- Bu Şartnamede belgelerin Türkçe tercümelerinin istenildiği hallerde, yurt dışından sağlanan resmi belgeler ile idarece ihale dokümanında belirlenen belgelerin tercümelerinin Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylı olması şarttır. Apostille kaşesi taşıyan belgelerin tercümeleri ile Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylı olması şartı aranmayan belgelerin tercümelerinin yeminli mütercimlerce yapılması ve noter onaylı olması zorunludur.
7.6.6-Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından verilen belgeler ve bunların tercümeleri, bu kuruluşların uluslararası kurallara uygun şekilde akredite edilmiş olduklarının Türk Akreditasyon Kurumundan alınacak bir yazı ile teyit edilmesi durumunda, belgelerin verildiği ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya Türkiye’de Dışişleri Bakanlığı onay işleminden muaftır.”

Madde 8- İhalenin Yabancı İsteklilere Açıklığı

Bu ihaleye sadece yerli istekliler katılabilir. Yabancı isteklilerle ortak girişim (iş ortaklığı veya konsorsiyum) yapan yerli istekliler bu ihaleye katılamaz. İsteklilerin, yerli istekli olunduğuna ilişkin Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde belirtilen belgeleri teklifleri dahilinde sunmaları gerekir.

Madde 17- İş Ortaklığı

17.1-Birden fazla gerçek veya tüzel kişi, iş ortaklığı oluşturmak suretiyle ihaleye teklif verebilir.
17.2-İş ortaklığı oluşturmak suretiyle ihaleye teklif verecek istekliler, iş ortaklığı yaptıklarına dair pilot ortağın da belirtildiği, ekte örneği bulunan iş ortaklığı beyannamesini teklifleriyle beraber sunacaktır.
17.3-İhalenin iş ortaklığı üzerinde kalması halinde, iş ortaklığından sözleşme imzalanmadan önce noter tasdikli ortaklık sözleşmesini vermesi istenecektir.
17.4-İş ortaklığı anlaşmasında (iş ortaklığı beyannamesi) ve sözleşmesinde, iş ortaklığını oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin taahhüdün yerine getirilmesinde müştereken ve müteselsilen sorumlu oldukları belirtilmelidir.
17.5-İş ortaklığında pilot ortak en çok hisseye sahip ortak olmalıdır. Ortakların hisse oranları, ortaklık anlaşmasında (iş ortaklığı beyannamesi) ve ortaklık sözleşmesinde gösterilir.
Madde 18- Konsorsiyum
Birden fazla gerçek veya tüzel kişi, konsorsiyum oluşturmak suretiyle ihaleye teklif verebilir.
Konsorsiyum oluşturmak suretiyle ihaleye teklif verecek istekliler, konsorsiyum oluşturduklarına dair koordinatör ortağın da belirtildiği konsorsiyum anlaşmasını (konsorsiyum beyannamesi) da teklifleriyle beraber sunacaktır.
Madde 19- Alt Yükleniciler

İstekliler, ihale konusu yapım işinde alt yüklenicilere yaptırmayı düşündükleri işlere ait listeyi, teklif eki olarak tekliflerine dahil edeceklerdir. İhalenin bu şekilde teklif veren isteklinin üzerine kalması durumunda, isteklinin işe ait sözleşme imzalanmadan önce alt yüklenicilerin listesini de İdarenin onayına sunması gerekir. Bu durumda, alt yüklenicilerin yaptıkları işlerle ilgili sorumluluğu, yüklenicinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.
Madde 36- Ekonomik Açıdan En Avantajlı Teklifin Belirlenmesi

36.1-Bu ihalede tekliflerin değerlendirilmesinde ekonomik açıdan en avantajlı teklif, teklif edilen fiyatların en düşük olanıdır.

36.2-Birden fazla istekli tarafından aynı fiyatın teklif edildiği ve bunların ekonomik açıdan en avantajlı teklif olduğunun anlaşıldığı durumlarda, ihale komisyonuna sunulan “iş deneyimi belgeleri”nin fiyat dışındaki unsur olarak değerlendirilmesi suretiyle ekonomik açıdan en avantajlı teklif belirlenecektir.
36.3-Bu Şartnamenin 22 inci maddesi gereğince Türk Lirası ve/veya başka para birimleri cinsinden teklif verilebileceğinin öngörülmesi halinde, tekliflerin değerlendirilmesi, teklif edilen bedelin ihale tarihindeki T.C. Merkez Bankası döviz alış kuru veya çapraz kur üzerinden ödemeye esas para birimine çevrilmesi suretiyle yapılacaktır.
36.4-Yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanması:
Tekliflerin değerlendirilmesinde yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanmayacaktır.


VI- DİĞER HUSUSLAR

Madde 63- İsteklinin OPGW imalatçısı daha önce Teşekkülümüze malzeme vermemişse ; son beş yıl içerisinde en az 100 km. benzer tipteki OPGW’yi imal ederek satmış olduğunu belgelendirecektir. Teklif Sahibinin fiber optik toprak teli (OPGW) imalatçısı bu konuda en az 3 yıllık deneyime sahip olmalıdır.
Madde 64- İsteklinin hırdavat imalatçısı daha önce Teşekkülümüze aynı veya benzer tip hırdavat vermemişse; son beş yıl içerisinde en az 100 km. benzer tipteki hat hırdavatı imal ederek satmış olduğunu belgelendirecektir. İsteklinin hırdavat imalatçısı bu konuda en az 2 yıllık deneyime sahip olmalıdır.
Madde 65- İsteklinin direk imalatçısı daha önce Teşekkülümüze 154 kv ve yukarısı gerilimlerde direk imalatı vermemişse son beş yıl içerisinde en az 2.500 ton 154 kV ve daha yukarı gerilimlerdeki hatlar için galvanizli çelik kafes direk imalatı yapmış olmalıdır. İsteklinin direk imalatçısı bu konuda en az 2 yıllık deneyime sahip olmalıdır.
Madde 66- İsteklinin İletken imalatçısı daha önce Teşekkülümüze 795 MCM veya daha büyük ACSR İletken vermemişse ; son beş yıl içerisinde en az 3000 ton . benzer tipteki iletkeni imal ederek satmış olduğunu belgelendirecektir. İsteklinin iletken imalatçısı bu konuda en az 2 yıllık deneyime sahip olmalıdır.
Madde 67- İsteklinin İzolatör imalatçısı daha önce Teşekkülümüze izolatör vermemişse ; son beş yıl içerisinde en az 154 kv ve yukarısı hatlar için 100.000 adet U 100 BL/BS tipi izolatörü veya benzer tipteki izolatörü imal ederek satmış olduğunu belgelendirecektir.
İsteklinin Komposit İzolatör imalatçısı daha önce Teşekkülümüze komposit izolatör vermemişse ; son beş yıl içerisinde en az 154 kv ve yukarısı hatlar için 1.500 unit komposit izolatörü veya benzer tipteki izolatörü imal ederek satmış olduğunu belgelendirecektir.
İsteklinin izolatör imalatçısı bu konuda en az 2 yıllık deneyime sahip olmalıdır
Madde 68- İstekli direk ve hat malzemelerinin temini edileceği imalatçılardan aldığı İmalat Taahhütnamelerini tekliflerine ekleyeceklerdir.
Madde 69- İsteklinin temin edeceği hat malzemelerinden teklif tarihine göre son 10 (on) yıl içerisinde aynı tip malzeme için Uluslararası bağımsız test laboratuarlarında tip testi yapılmış ve tip test raporları TEAŞ veya TEİAŞ'a sunulmuş ise, bu malzemeler için tip testi istenmeyecek, sadece fabrika rutin ve kabul testleri yapılacaktır. Söz konusu tip test koşulunu sağlamayan tüm hat malzemeleri için TEİAŞ'ca Teknik Şartnamede öngörülen bütün tip testleri istenecek ve testlere ait giderler teklif fiyatlarına dahil olacaktır.


Yüklə 39,83 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©www.genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə